復活節放假冇乜野做,就碌左去荃新天地行下街同八下o個個《至合拍兔兔COSPLAY大賽》.
我差不多由開show睇到完show...
我真係睇到膽顫心驚,亦都睇到幾感慨...

CITYWALK呢個商場規模唔錯, 設備好, 所以...搞function d音響一定唔差!
第一位主人+兔仔上台, music就黎喇!
就係呢個moment... 隻兔仔嚇到係咁掙扎...
好彩個男MC醒目即刻叫班音響佬較細聲d... 隻兔仔先停下來, 定番小小.
大大個人係台上, 都會比d音響震死啦, 何況咁細隻兔仔... 唉... 戥佢地可憐...
仲有, 嘉賓們唱左好多歌, 唱左好耐!
d音響真係不得了! 其實好似開concert咁...
可憐的兔兔們... 就要被嘈足咁耐, 驚足咁耐, 震足咁耐...

仲有d... 我廢示係forum講
可能有d兔仔主人有上mini-house
我怕釀成罵戰.... 我冇惡意嫁!

呢個復活節, 班兔仔真係嚇餐飽!:050:

P.S.成個function, 我覺得好似只有個男MC比較有係兔仔既角度諗下...
wesky 2011-4-26 02:24:02 AM
人去就好, 兔兔則免了~ 係屋企舒舒服服訓下晏覺幾好~
imkarenya 2011-4-26 02:24:09 AM
可憐的小朋友 (台上唱緊歌... 開緊音樂會 = =)

imkarenya 2011-4-26 02:26:36 AM

回復 2# 的帖子

當其他兔兔嚇到半死同時, LUILUI應該係屋企枕緊冰袋訓覺!
berki 2011-4-26 10:19:09 AM
除非係睇醫生
否則我都唔會帶兔兔出街/.\
始終屋企係佢地最有安全感既地方
aguiler 2011-4-26 10:44:30 AM
我本身都唸住去睇下架..
最後唔記得左......:021:
不過就算睇都唔會帶靜妍出去~~
靜妍留係屋企係地下攤係度訓晏教都不知幾好..
波丸媽 2011-4-26 10:48:21 AM
我寧願起屋企睇2隻女表演訓覺,食野,去廁所 ~~~
冇咩比睇住2隻野更吸引~~
imkarenya 2011-4-26 12:29:21 PM
原帖由 波丸媽 於 2011-4-26 10:48 AM 發表

cannot agree more!
ccychoy 2011-4-26 01:49:49 PM
原帖由 berki 於 2011-4-26 10:19 AM 發表
除非係睇醫生
否則我都唔會帶兔兔出街/.\
始終屋企係佢地最有安全感既地方

me too
外面好多細菌
katy)) 2011-4-26 01:52:24 PM
原帖由 波丸媽 於 2011-4-26 10:48 AM 發表

我都好鍾意睇兔仔台~ :033:
yanyi:) 2011-4-26 05:16:08 PM
點都唔會帶兔兔去d咁嘈既地方..
佢唔嚇親我都怕嚇親佢-_-
傘仔)) 2011-4-27 10:09:22 AM
我唔覺得D動物會享受行剩SHOPPING睇SHOW, 但唔知點解, 香港主人好LIKE帶貓貓狗狗兔兔去商場, 困住在寵物袋內咁辛苦, 唔明點解D主人會覺得寵物係ENJOY......:015:
小穎 2011-4-27 11:27:54 AM
特別而家天氣咁熱;
出陣街係個袋到,兔兔咁焗一定好辛苦。

:043: 所以我絕對只限睇醫生,迫不得已先會拎佢出街。
shito 2011-4-27 03:14:33 PM
我o個個遊說左我阿媽去荃新天地行街
去到會場佢arm arm準備緊派獎
第一印象會場音響很差, 聲音很"拆", 因為空間不大的關係回音很厲害+太大聲
我未等到第一個獎完已經出左去中亭行行企企
連人都怕怕的大聲浪, 肯定嚇死兔地 :050:

當日遇到一隻超可愛的啡色兔兔叫"蠔餅"
不知道主人是不是forum客 :-p

快速發帖