lee個禮拜一路都用緊冰種比冬冬了..
基本上用毛巾包住..但係我覺得d冷氣唔係好透到出來..
搵極都唔見有鐵盒買, 難道只有中秋先買到月餅盒:056:
我係奇華見到有, 但係我覺得太細.
大家知唔知邊度可以買到鐵盒arm用a???
千千 2011-4-28 09:36:24 AM
$10 店 應該有~#^60^#
wankw 2011-4-28 10:33:34 AM
原帖由 千千 於 2011-4-28 09:36 AM 發表
$10 店 應該有~#^60^#

10蚊店冇...因為我都四圍搵左好耐....都仲未搵到.....#^40^#
依家都係用緊膠盒頂住先......#^40^#
傘仔)) 2011-4-28 10:58:51 AM
你試下去D舊式士多(有餅食賣果D), 應該有鐵罐裝的家庭雜餅.....
jinjin 2011-4-28 11:06:00 AM
你試下去大百貨公司,睇下超市D朱古力或曲奇餅既盒有無岩size啦,我都搵左好耐,最後係用左個細既四方曲奇餅盒,仲放唔落個大冰種,而家只有用3個冰皮月餅+訂凍肉既冰種頂住先,盒餅未開黎食就只係特登為左兔兔攞哂D餅出黎俾個盒兔兔用囉。:012:
小小夕 2011-4-28 12:35:57 PM
我之前去唔知邊間  唔記得 ..  有賣個D 鳳凰卷   有好大個正方形
但佢缺點個入口係圓形= =  
只可以放D少少水樽 / 冰種*1

另外我有2個  係超市買個D藍X曲奇
1個大1個細  :031:

我見到人有長方形既鐵盒  我都想知係邊買:029: :029:
hgod 2011-4-28 12:40:04 PM
hehe, 我一早儲定幾個
ccychoy 2011-4-28 12:45:29 PM
帽子果個牌子岩放的.你睇下超級有冇
hh0 2011-4-28 12:47:31 PM
我有呢個要唔要
8.5 吋 x 5.5 吋 x 4 吋高
.

wankw 2011-4-28 02:43:59 PM
原帖由 ccychoy 於 2011-4-28 12:45 PM 發表
帽子果個牌子岩放的.你睇下超級有冇

咩係帽子牌??
wongvennesa 2011-4-28 02:58:10 PM
我今年先養兔.. 所以無得儲定.. :056:
以家明點解d婆婆成日收埋d罐/盒係床下底...:057: 真係要搵時搵唔到..
10蚊店, 超市我都睇唔arm... 我想要長方形..
今晚去d士多睇下先, 不過有無人知將軍澳有無lee d士多?
再搵唔到我諗我買住奇華細個個.. 都放到2個冰種gei.....:056:
wanga113 2011-4-28 09:06:32 PM
我用緊瑞士糖既罐  大細岩岩好!
你可以去超市睇下有無睇買..

我入面d野食都未食,個罐仲未開就倒哂d野出黎放冰種俾冬冬用
ccychoy 2011-4-29 01:14:49 PM
原帖由 wankw 於 2011-4-28 02:43 PM 發表

咩係帽子牌??

佢有好多隻色的

金之帽子
紫之帽子...甘既
相:

little_connie 2011-4-29 04:43:57 PM
其實點樣放冰種先唔會出水珠呀?
carbee 2011-4-29 04:50:14 PM
原帖由 little_connie 於 2011-4-29 04:43 PM 發表
其實點樣放冰種先唔會出水珠呀?

其實出水珠係無可避免~唯有用毛巾包住,減少出水:051:

快速發帖