呢個係上一個山上出沒既貼既後續;;;;;

呢個復活節假,
我頻密地上山打算抓兔仔,
家都同佢地搵好哂;已經拜託哂d有愛心同有經驗有日用品既朋友仔一有兔仔黎就幫手暫養住先。

只係,
我呢幾個星期頻密咁上,居然無見過一隻兔仔;:011:
我奇怪咁問番我媽,
佢話可能山上既狗仔多左,
所以人都唔敢放兔仔係個山上面到。

講真,呢年唔知搞咩,我唔知係養狗既人多左定係點;
我每次上山都見到一大堆狗仔:024: 。

難道這就是原因?定係兔兔被其他人接走了?

我仲記得上年果隻白色賓尼兔啊(望目--)

我記得上次個貼上有人係個山上面賣兔仔,唔通係俾果d人捉走哂?

囧,那怎麼辦。
FAFA)) 2011-4-28 10:22:19 AM
我前幾日都行過~
搵唔到兔
不過有好多貓任摸:040:
m1k1 2011-4-28 10:33:27 AM
一大堆狗仔? 狗仔是流浪的? 狗也要救啊
小穎 2011-4-28 10:56:49 AM
不是啦 那都是有主人看著的。
近來養狗的人真的好多,
而且都好勤勞天天跟牠上山遊玩。

我媽近來常說:想玩狗狗?上山不就有大把摸,現在山上好多狗。

只是沒想到,居然連貓都有:025:
m1k1 2011-4-28 11:46:33 AM
原帖由 小穎 於 2011-4-28 10:56 AM 發表
不是啦 那都是有主人看著的。
近來養狗的人真的好多,
而且都好勤勞天天跟牠上山遊玩。

我媽近來常說:想玩狗狗?上山不就有大把摸,現在山上好多狗。

只是沒想到,居然連貓都有:025:

甘搞法.. 成個山好快都好多動物... 因為佢地繁殖得好快..跟住比人投訴既話.......遲早比人捉去人道毀滅#^73^#
FAFA)) 2011-4-28 12:01:34 PM
貓個PART 係SPCA 開的保護區~
入面D 貓絕左育無人捉
同唔係大平台個AREA~

狗就大多係人帶上去散步
就係平台個AREA 到

快速發帖