我家既笨笨早排係咁咬野..之後又係咁撞個籠...
有次仲撞到個籠個扣鬆左:050: (力度超強)

E 2日發現佢身上D毛毛..一舊一舊咁甩出泥...
今朝笨爸媽咪去睇佢(一向係笨爸媽咪餵早餐&LUNCH)
之後佢個口咬住一舊毛毛..之後比笨爸媽咪..
之後比左粒去毛求丸佢食...希望佢無事....

另外..佢試過咬自己D毛...但咬唔甩..

但點解會咁既??有無人既兔兔都係咁?
會有咩原因令到佢變成咁?:024:

笨媽 2011-4-28 04:49:39 PM
可唔可以幫下我T^T好驚佢有事呀:011:
yanyi:) 2011-4-28 04:49:58 PM
佢絕左育未架?
會唔會係假懷孕哩..
aguiler 2011-4-28 05:05:18 PM
身上d毛一舊舊甩出黎會唔會係換毛呀?
假懷孕的兔兔會咬左自己d毛去整個窩架..
raywong521 2011-4-28 05:06:57 PM
你果隻係女?未絕育?

好多兔兔呢個時期換毛,d毛係拔出黎?定係甩出黎啊?

同埋你有無去爬文,毛球丸,木瓜丸其實係無用既,仲糖份好高添~

兔兔咬野,撞籠,係咪佢想出黎玩?你平時比幾多時間兔兔出籠玩?

佢試過咬自己D毛...但咬唔甩..<<<你平均幾耐幫兔兔梳一次毛啊?有無檢查兔兔會唔會係有蚤呢?
笨媽 2011-4-28 05:14:12 PM
假懷孕?我聽過..但佢未夠1歲就已經有架啦?
你地講講下又有小小似...我未同佢絕育..
係咪1歲去絕育最好?因為我仲未知佢係男仔定女仔..
(但無噹噹應該係女仔).
aguiler 2011-4-28 05:19:34 PM
佢地6個月大已經清楚睇到生殖器管架了~~
如果冇噹噹,條頸好厚毛就係女仔..
兔女1歲前絕育最好~
笨媽 2011-4-28 05:51:59 PM
原帖由 raywong521 於 2011-4-28 05:06 PM 發表
你果隻係女?未絕育?

好多兔兔呢個時期換毛,d毛係拔出黎?定係甩出黎啊?

同埋你有無去爬文,毛球丸,木瓜丸其實係無用既,仲糖份好高添~

兔兔咬野,撞籠,係咪佢想出黎玩?你平時比幾多時間兔兔出籠玩?

佢試過咬 ...

未絕育..因為未夠1歲...我諗住1歲帶佢去...
毛球丸,木瓜丸無用?咁有咩方法?我1星期比佢食一粒..
D毛毛係自己甩...但都見過佢自己去拔...但唔成功...
中午會放佢出泥個幾鐘...夜晚會放個幾鐘...
我地有日日幫佢梳毛毛..
笨媽 2011-4-28 05:53:46 PM
原帖由 aguiler 於 2011-4-28 05:19 PM 發表
佢地6個月大已經清楚睇到生殖器管架了~~
如果冇噹噹,條頸好厚毛就係女仔..
兔女1歲前絕育最好~

E?咁佢應該係女仔..條頸真係好厚毛毛...
佢9個幾10個月...我會帶佢去絕育架啦..
唔該哂~
FAFA)) 2011-4-28 08:33:30 PM
兔仔唔洗食去毛求丸~
食多D T 草(有支的) 就OK~
momo兔 2011-4-29 02:04:29 AM
佢眞係似假懷孕!拔定D毛比兔B保暖!你盡快安排佢做绝育啦!天氣再熱D先做兔兔比較辛苦咖!
Bolin 2011-5-3 08:13:58 PM

回復 1# 的帖子

Phantom Pregnancy

快速發帖