前2日帶MIMI去搵DR.MA BODY CHECK,夜晚返屋企都冇乜野,
但第二日發現....佢飲水少左好多---平時呢個天氣佢每日應該飲到250ML,但依家飲得50ML:077:
草食少左好多,平時食入滿2個草架,依家食得半個草架:044:
但佢其他野冇異樣,精神好好,又跟住我地跑,又追我要糧,照樣去水樽飲水
跟住尋日我買菜菜返去比佢,佢又好好胃口咁食哂一碟菜菜,但草草依然好少
我打返診所問護士,佢地話MIMI可能出街驚驚,所以會咁,叫我比草粉佢食,同埋食菜菜有水份都OK
今日特登落診所買草粉,嘩~好貴--454G,$290
今晚收工返去睇吓佢有冇食多返野,如果冇就真係要比佢草粉啦~
唔知有冇兔媽兔爸有試過咁既情況,可以比D意見我應該可以做D咩呢?
真係擔心死媽媽:050:
aguiler 2011-4-30 02:31:05 PM
之前靜楠第一次出街街睇E生之後佢D便便細粒左同埋黑左~
但過多幾日就冇事,果時我見佢胃口好好~所以冇理佢~
aguiler 2011-4-30 02:31:36 PM
MIMI幾大個呀?太細個唔食得菜菜住架喎~
ccychoy 2011-4-30 02:51:28 PM
出完街累食少左野正常
我bb都系甘
carbee 2011-4-30 03:05:04 PM
aguiler,放心,mimi係成年兔,5歲幾啦~佢d屎屎都係正常既,糧同菜就爭住食,不過草同水就真係少左好多好多,所以先擔心,不過佢精神好好
carbee 2011-4-30 03:08:17 PM
ccychoy,佢之前曾經去過兔協剪過2次毛,返黎都會驚驚,不過通常晚上就會冇哂事~
不過今次佢第一次見醫生body check,其實dr.ma都好溫柔,照道理應該冇乜影響,但就已經第3日係咁,今晚收工再檢查佢先
ccychoy 2011-4-30 03:42:28 PM
原帖由 carbee 於 2011-4-30 03:08 PM 發表
ccychoy,佢之前曾經去過兔協剪過2次毛,返黎都會驚驚,不過通常晚上就會冇哂事~
不過今次佢第一次見醫生body check,其實dr.ma都好溫柔,照道理應該冇乜影響,但就已經第3日係咁,今晚收工再檢查佢先

第3日?
甘又真系5太正常
carbee 2011-4-30 03:48:36 PM
ccychoy,係呀,我打過佢診所問過護士,同佢講過mimi既情況,佢冇建議我帶mimi返去睇,叫我留意佢,唔好比佢唔食野,同比草粉佢食~
依家佢唔係唔食,有胃口,但就係唔多食草同飲水~
carbee 2011-4-30 03:51:31 PM
呀,突然間醒起..唔知關唔關事呢................:046:
果日同佢去完診所我帶左佢返公司(因為時間關係...)
其間佢飲水冇用水樽,係用杯飲,
籠裡面有草草食,我帶左一包仔兔糧出黎比佢食
唔知佢會唔會係果日食多左糧,所以唔多食草?
用杯飲水,唔like用水樽?
小小夕 2011-4-30 04:05:10 PM
有冇試過唔用草架住 ..  有d兔兔好懶  用草架會食少d草草嫁
carbee 2011-4-30 04:14:18 PM
小夕,唔得架,以前食APD就得,依家轉左食MOMI,食到一半天一半地,D草隔左夜佢都唔願食架啦
小小夕 2011-4-30 05:24:21 PM
原帖由 carbee 於 2011-4-30 04:14 PM 發表
小夕,唔得架,以前食APD就得,依家轉左食MOMI,食到一半天一半地,D草隔左夜佢都唔願食架啦

唉  我2隻兔用草架  會同我爪哂d草落地 發哂脾氣..  仲要食少左   真係懶鬼黎 :029:

你有冇打電話去醫生到問下點解會咁 丫 ?
phoebe)) 2011-4-30 06:38:12 PM
我隻兔會跳上草架食:026: :026: ,而家沒有用草架
carbee 2011-4-30 07:15:25 PM
小多,醫生就冇問,淨係問過姑娘,佢地話可能佢出街驚喎~
依家佢表面睇黎好似冇事咁,D尿尿仲又大又圓,真係搞唔明:056:
carbee 2011-4-30 07:16:09 PM
phoebe,跳上草架??咁堅!?:078:

快速發帖