最近一位朋友好有心, 買了3包食品送比大細妹
不過我想查清楚是否適合兔仔食, 食左有無益

有無朋友食過? 可以講下, TKS

aguiler 2011-5-1 11:37:32 AM
第一個靜妍食過佢的幼兔糧~
因為果時買靜妍,個店員送的...
冇話有咩好唔好~
不過靜妍大個女之後我立即同佢轉左oxbow,
靜妍唔係好中意食,但oxbow係好野黎~
所以都唔會唸住轉~~
第3個有生果好似唔係咁健康喎...
winter)) 2011-5-1 01:33:17 PM
我隻公主 食緊第2   冇問題    第2果個標榜 純天然   仲有保健草tim  公主都食緊
raywong521 2011-5-1 02:16:10 PM
最尾果張係咪草磚黎架?果樣好好味呢~~~不過唔可以食得多#^5_002^#
crystal0202 2011-5-1 05:09:19 PM
第一個個,我隻兔兔都試過食佢既幼糧,之後兔兔大個後,我都係同佢轉返OXBOW既糧
sakixxshum 2011-5-1 07:46:50 PM
最尾果包係草磚..
其實食得多都5好..
盡量5好多比咁密..
通常我帶兔兔出街時先比佢食,...
大概..一個月1~2粒到...
有d大舊既就meet半粒比佢好啦...
不過我決定左食完呢包5再比..
因真係無乜益
Futagoza_Kaniza 2011-5-1 10:31:40 PM
第2張相果隻Excel糧. 出左名係最差既糧. 唔好比兔食. 冇益.
你可以試下用水浸一粒糧, 會發一到好大粒. 即係入面其實有澱粉質,
唔岩兔仔食.
wm20472 2011-5-2 12:54:19 AM
多謝我個位好有心的朋友送禮物給我大細妹食
多謝各位朋友提供意見及資料

我決定3包都唔會大細妹食
會人道毁滅, 不過會私底下做, 唔會比我個位朋友知
unik)) 2011-5-2 05:09:30 AM
我估你朋友應該係俾蔬菜店d店員氹佢買左呢堆野... 3樣都有見過

第一隻糧我都比人落過嘴頭買左包細既
個店員話咩轉糧完全冇問題、兔仔好鍾意食呢隻
又話食完便便唔會臭
我都即刻駁返佢話兔兔便便原本就唔臭,  佢仲要話係聽返d客係咁講:043:

而家我都唔敢俾兔仔食多,  係一日一次溝少少落糧當小食
隻衰仔又食得幾開心 :042:  我都唔知好唔好繼續咁俾佢 :044:
orlando)) 2011-5-24 10:18:12 AM
有呀^^我係"紅蘿蔔"個到買左第3個個 (Alfalfa nibblers- berry)個隻比我隻橙仔食~~
佢勁仲意食呀^^因為係佢細個仲意食既alfalfa草, 因為依家大個仔食既草乾d, 無噤香~
所以佢好仲意食~~不過草磚主要係比兔兔磨牙用...以上個隻就唔夠硬比兔兔磨牙, 所以都係當零食食~:021:

快速發帖