1P 幣
我諗住系兔協領養多隻,,中意個隻系男仔尼既,唔知得唔得呢 ?:012:
咁如果女同男又可唔可以放埋一個籠?                  ( 以絕左育計):017:
Darling:o) 2011-5-3 02:17:50 AM
要睇下佢地夾吾夾先得wo@@
天兒b 2011-5-3 02:34:57 AM
原帖由 Darling) 於 2011-5-3 02:17 AM 發表
要睇下佢地夾吾夾先得wo@@

:048:  哦"試下先 如果唔夾就買個籠先.. 通常男同男系咪會打架 ? 男同女好d?
momo兔 2011-5-3 08:25:34 AM
樓主你都係買返個籠先穩陣D!兔兔一返來就放入而家個籠度;佢地好大機會會打交!傷倒邊隻兔兔都唔好啦係咪?
小穎 2011-5-3 09:30:41 AM
最好唔好,
買定多個籠穩陣d;始終兔兔打起交上黎唔係兔咁品:046: 。
而且兩隻男兔兔係埋一個籠很超有機會打交;
所以我估唔打交機率應該挺少。
smallsuishan 2011-5-3 10:16:25 AM
都係個句

養多隻前請三思..
波丸媽 2011-5-3 10:28:48 AM
男同男, 打交機會率好高.

如果你本身有隻仔, 本來乖乖的;
但一見到新既兔兔入自己個地盤,就會出現好多反常行為,如變惡死, 咬人, 噴尿 etc..

所以,你要有不可以共存既心理準備下,先考慮養唔養會更好!
aguiler 2011-5-3 11:09:32 AM
如果一隻絕左,一隻未絕就千奇唔好放,
即使係兩隻都絕左育,亦唔代表一定唔打架..
所以一定要分籠養..
ccychoy 2011-5-3 06:51:38 PM
男同男.好容易會打架
因為大個要爭地盤
天兒b 2011-5-3 11:28:21 PM
唔該哂咁多位, 咁想問男同女呢 ???:048:
Miyako)) 2011-5-3 11:38:01 PM
原帖由 天兒b 於 2011-5-3 11:28 PM 發表
唔該哂咁多位, 咁想問男同女呢 ???:048:

http://mini-house.info/search.ph ... mp;searchsubmit=yes

天兒b 2011-5-4 12:02:59 AM
原帖由 Miyako 於 2011-5-3 11:38 PM 發表

http://mini-house.info/search.ph ... mp;searchsubmit=yes

:020: thx
smallsuishan 2011-5-4 12:06:41 AM
我諗唔係男同男 或者 女同女 或者男同女既關係

冇人可以100%話俾你聽一定夾
如果夾唔到你點...

你又知唔知兔兔 對兔一隻兔兔既反應係點.........

樓主 我諗你其實應該年紀好輕
或者你真係花時間做下功課 先再諗..
raywong521 2011-5-4 12:07:49 AM
養兩隻,要諗清楚,養兩隻錢,時間,空間,各種預算都多成雙~同埋唔好諗住可以同一個籠養,因為兔兔有自己既性格,未必隻隻都bond到,一開始就要兩個籠,唔好諗住打左先去買籠,兔兔打交,可以咬到見血見肉
Miyako)) 2011-5-4 12:20:38 AM
或者咁唸,,bond唔到,,唔出奇,,bond到,,係好彩XDDD

快速發帖