近日屋企人投訴v仔太可愛
引來大量粉絲(蚊)
令到大家身上都有紅色一點點
點算好如果在滋生蚊虫後果不堪設想
berki 2011-5-10 04:29:36 PM
紅色一點點其實會唔會係蝨@@
小小夕 2011-5-10 04:34:44 PM
金寶綠水拖地   好似會防蚊芝仔個D      我之前係廣告聽到佢效果係甘#^39^#
我屋企都用佢拖地..  我幾中意佢陣味      ((變態 ??

有蚊仔  一係用去蚊器..  我覺得OK WORK    .. 因為兔爸屋企好多山   
夏天好多昆蟲  嚇死我 #^40^#     有時食食下飯 飛入黎  嚇到我喊#^37^##^32^#
訓教開左又真係冇蚊咬 #^30^#   

廁所粒粒  用返d 吸味吸水  ..      
屋企要唔好周圍都係水   唔係一野蚊芝就好麻煩 ..   
開多d窗    等佢飛走

我得甘多方法咋 ....#^15^#

#^46^# #^46^# #^46^# #^46^# #^46^# #^46^#

wmkcnw 2011-5-10 04:41:37 PM
同V仔去睇VET, 滴返D防蚤藥. 同埋保持家居和兔籠清潔
千秋王子 2011-5-10 04:44:31 PM
原帖由 berki 於 2011-5-10 04:29 PM 發表
紅色一點點其實會唔會係蝨@@

唔係-.-蚊滋仔黎好細隻眼可以見到
同埋白紋e蚊 ok大隻
千秋王子 2011-5-10 04:46:38 PM
唔關蚤事似係佢食完菜菜D尿尿好大陣味
我呀媽唔鐘意果陣味-.-
去蚊器屋企好大唔知有無用呢:057:
千秋王子 2011-5-10 04:48:55 PM
最恐怖係琴晚有隻蟬入左黎-.-
死左係v仔腳下
小小夕 2011-5-10 04:54:14 PM
唔夠米買多個囉     最緊要有用嫁 ,..  #^43^#
其實拖完陣味好快散 ..     用一用無防..

尿味先最緊要 ..  用d吸味比較好既粒粒..
用埋空氣流通  d味都散快d#^13^#
ccychoy 2011-5-10 05:00:17 PM
有冇日日清籠?
用埋空氣流通
千秋王子 2011-5-10 05:05:28 PM
可能就係太流通搞到d蚊沖曬入黎
千秋王子 2011-5-10 05:09:06 PM
用邊隻去蚊器介紹下同埋價錢:055:
wesky 2011-5-10 05:10:01 PM
我屋企夜晚都有好多蚊, 但唔係因為兔仔, 而係呢個季節好多蚊
廁所日日換, 用木粒墊, 空氣流通就唔會有咩味
再唔係買個香味劑~ 除下臭味~ (治本先係最重要
phoebe)) 2011-5-10 05:15:21 PM
我用花露水拖地可防蚊
小小夕 2011-5-10 05:19:24 PM
花路水我都有,,  但係用黎茶身    哈...
berki 2011-5-10 05:54:33 PM
原帖由 phoebe 於 2011-5-10 05:15 PM 發表
我用花露水拖地可防蚊

@@原來可以咁用架
但係兔仔會lam地下/.\
我晚晚都要噴幾下先訓
如果唔係第2朝會變豬頭-_-

快速發帖