由於我將會到美國讀書,所以想幫家中小可愛搵一個會愛惜佢既新主人。
有心人請PM聯絡
本人不願將小兔送往兔協,因我想親自為小阿卡揀個好主人。

兔兔資料
名稱 : 阿卡 (Carl)
品種 : 獅子兔
顏色 : 啡色,肚腩仔白色
年齡 : 3歲
性格 : 很乖巧文靜,比較怕羞同膽小,喜歡被人摸頭仔,從未咬過人,亦未發出過咕咕聲。
極度為食!每日朝早都會企係籠邊用哀求既眼神叫你俾野食佢;夜晚會追住你隻腳追到有得食為止。
識用廁所去大小,小的100﹪命中,大的80﹪命中廁所,20﹪會在籠內。
可長時間放佢在籠外自己活動。經常自己攤長趴在地下。

飲食習慣 : 飲食習慣良好,相當健康。粒粒黃金好大粒。
食開 Momi 1st cut / Momi 2nd cut,Oxbow都會食,麻麻地鍾意食枝,最鍾意食 Momi 1st cut D 花花,同 2nd cut D 葉葉。
糧食 Kaytee 或兔協的 lab diet,早晚各一茶匙(約十粒)。
超喜歡吃油墨菜,其次生菜。

愛好 : 最鐘意有毛毛既野,家中毛毛地顫同毛毛小屋已被舔到D毛毛痴實硬晒。
喜愛"攝喇",最愛梳化底,床下底,枱底,門喇,櫃喇...

主人要求 : 18歲以上,要有經驗同愛心,經濟及家人許可。

請準備齊全以下用品 :
1. 草(Momi 1st cut / Momi 2nd cut / Oxbow)
2. 墊料
3. 草架 / 草球
4. 大籠
5. 針梳 + 排梳 + 按摩梳 + 指甲剪
6. 兔袋及冰種

免費配套 :
1.Kaytee成兔糧(剩 1/2 多D)
2.粉紅瓷糧兜
3.廁所
4.大水樽

Carl

Carl

小穎 2011-5-11 09:06:24 AM
好可愛,而且好乖巧。
放心吧,我會問下身邊一些有愛心同埋屋企有條件既朋友;
希望可以幫到你問到一個好主人。

佢咁得意,我相信朋友們應該好中意。

(只是,一定要18歲以上嗎?因為佢地有經濟基礎,但係有部份未過)。
emilytam 2011-5-11 11:29:20 AM
原帖由 小穎 於 2011-5-11 09:06 AM 發表
好可愛,而且好乖巧。
放心吧,我會問下身邊一些有愛心同埋屋企有條件既朋友;
希望可以幫到你問到一個好主人。

佢咁得意,我相信朋友們應該好中意。

(只是,一定要18歲以上嗎?因為佢地有經濟基礎,但係 ...

多謝你呀!!
18歲以上是因為佢地較有經濟基礎,能承擔兔兔以後的一切生活雜費及醫療開支。如未滿18歲,但家中成年人能愛護小兔兔並能確保小主人能對兔兔負責任亦可。
etbicr 2011-5-11 12:20:57 PM
好慘呀隻兔仔~~希望你可以幫佢搵到個好主人
hgod 2011-5-11 02:52:51 PM
佢好得意呀!! 不過我家已有一隻, 而且兔仔佢地的地盤意識好強, 擔心佢地會相處唔到 :063:
emilytam 2011-5-11 07:44:13 PM
多謝大家既回覆,小卡已找到新主人了!
phoebe)) 2011-5-11 08:52:22 PM
小卡搵到個好主人:002: :002: ,希望佢快快適應同新主人的生活
orlando)) 2011-5-12 04:43:46 PM
希望新主人會好愛鍚小卡啦~
又希望小卡會好仲意新主人~~~:038:
katy)) 2011-5-12 04:45:29 PM
希望呀卡快D融入新家!! :038:
brendang 2011-5-12 09:01:49 PM
祝福小卡日後的生活,其實我都好鍾意小卡,好合眼緣.GOOD LUCK:023:
emilytam 2011-5-13 10:29:35 AM
多謝大家既祝福,相信小卡新主人會好愛錫小卡,同埋會經常post佢D幸福照上黎俾大家睇架!
希望小卡盡快適應新環境啦!

快速發帖