話說,今日早上5點幾 兔婆出房門打算去廁所  點知踩中房門口既膠袋
大條神經既花生, 就發左癲咁周圍跳周圍撞,仲想跳出圍欄。 
點知跳唔到跌返去地下
之後用盡兔力終於跳左出黎#^52^# 仲直沖去雪櫃汁邊條’那’ 娟到最入郁都唔郁
之後我出黎望到佢係入面 仲以為佢卡住左  
米用膠袋聲引佢出黎 仲胃粒糧比佢食 摸下佢叫佢唔好驚
點知都仲係唔出黎  之後用食野兜哼兩哼  
佢聽到聲,終於係個’那’仔另返轉面眼濕濕咁望住我#^56^#
仲縮功咁另返轉個身行返出黎

個條'那'仔 我已經用左1塊板姐住左3分2  .. 條那仲要係1個拳頭再大D.
花生甘肥都娟到入去#^33^#   
出返黎之後陪左佢一陣見佢無咩野仲食野飲野 我就去訓教..
好彩到今蕉見佢無咩事  D屎蛋成地都係 粒粒都勁大粒#^30^#     
花生你真係嚇死我同兔婆勒#^3_002^# #^19^#

相反芝麻係 毫無反應 甘睇住花生撞黎撞去   平時最細膽既佢係乜反應都無..
最大膽同冷靜既花生竟然 勁大條神經.. #^33^#
遲下夏天行雷閃電 點算阿  #^18^#

最尾個張係今蕉影..  食得趴得無問題
#^18^#       原諒我..     懶得同相機差電... 只用手機影#^24^#
近來佢地靜係吹風扇好嘆咁睡覺..  影親都睡覺#^23^#

yanyi:) 2011-5-19 04:27:38 PM
佢地兩個真係好好好好可愛丫!!
估唔到花生咁細膽喎!
我想睇佢眼濕濕個可憐樣多D XD
小小夕 2011-5-19 04:35:36 PM
佢2個D反應真係好好笑,..  前日屋企煮飯..  落油炸雞翼..    好大聲炸一聲..
芝麻嚇到跳左去兔爸隻腳格離 ..  花生又無乜野WO#^23^#

跟住兔婆搵快子哼個鐵獲幾下..  
到芝麻無反應   花生嚇到跳左上床...#^21^#

到遲下落雨行雷閃電..    都唔知佢2隻野點算#^47^#
phoebe)) 2011-5-19 05:01:09 PM
2個好可愛,佢地好sweet
小小夕 2011-5-19 05:16:18 PM
原帖由 phoebe 於 2011-5-19 05:01 PM 發表
2個好可愛,佢地好sweet

但佢地2個有自己既小世界#^77^# 唔要兔媽 
靜係肚餓先識搵我#^70^#
phoebe)) 2011-5-19 05:24:42 PM

回復 5# 的帖子

我隻兔仔又係,除了肚餓及訓覺找我,佢鍾意搵哥哥多些,有些:050: :050:
ching` 2011-5-19 05:47:54 PM
兔兔們真係好鬼現實 orz
不過~好在..芝麻好dd姐 xd
冇對我咁衰~
前排我抱左佢上我張床~
佢竟然訓左一陣-0-!!
訓醒仲伸左個好好好好大ge懶腰 ><
可愛死人 xd
ccychoy 2011-5-19 05:53:09 PM
好乖甘牙佢地
又夾又5打架
小小夕 2011-5-19 06:24:00 PM
PHOEBE: 兔兔世界沒兔媽份#^3_002^#

芝麻媽:  係得我陪佢地訓教嫁咋.. #^27^#   見佢趴左係床 我又趴埋一份 跟住訓左

CCYCHOY:  可能細細個就住埋一齊   所以都唔會打架#^30^#
                 但一D都唔乖乖嫁 #^32^#   個腦成日打埋D壞主意 #^39^#
小穎 2011-5-19 09:54:20 PM
對於那仔都一直係我最頭痛既問題--
包括,電腦後面條那仔,沙發後面條那仔(前兩者都藏有許多電線);
仲有琴後面條那仔啦,仲有我媽張床後左右既那仔啦--等等。

由於bb縮骨功已經修練到神級地步;所以佢次次入左去都好輕鬆,但我隻手都伸唔到入去,所以捉唔番佢出黎#^62^# 。

至於閃電,唔知點解,出現左個好奇怪既情況。

咳咳嗯,實不相暪(悄悄話:其實我怕閃電啦)。
反而屋企隻b真係天不怕地不怕;
上次行雷閃電行到勁大聲閃到勁閃,佢都無反應;仲係到訓教教豬..等我果時咁驚仲專登起身睇實佢!!!(浪費了--)

基本上我隻兔兔咩都唔驚,最驚係有條友突然係房行出黎(<-怪)呢樣就係佢唯一驚,而家就算我抱住佢(我有167),佢咁高都會唔理;頂走我隻手就跳落去。

甚至做得體操高手------
行雷閃電大聲都唔驚.......
carbee 2011-5-19 11:54:32 PM
小小夕,見到相先知原來有兩個籠
我仲諗住佢兩個咁FD,一個籠就OK添:077:
小小夕 2011-5-20 08:55:16 AM
bb媽: 哈哈.. 跳欄高手!!!   
      個d那仔 兔兔都唔知點解可以娟入去..   一陣卡住左就慘#^40^#
      e加花生夜媽媽都會怕有人係房出黎=  =  唔知係米有陰影..

carbee : 依加用返1個籠 + 圍欄      之前無圍欄   用籠做圍欄#^39^# 哈哈
         個2個籠  我用左幾星期又無用囉.    (留返用黎絕育個陣用#^39^#
        因為個排花生成日追住芝麻un un   
        唔知係米少放佢出黎玩..  搞到花生好好精力係到unun
        依加無un過  有圍欄玩夠皮...
        e加直情唔係籠到訓   訓係籠出面d abc膠吹風扇慢慢嘆..
        有時仲訓得好衰.....

我打緊依個回覆(我坐床)    花生係我後面來回 4x100比賽#^34^#  我無打算放佢入房...  
但佢見我起左身 又唔理佢係到咬籠#^36^#  放完佢入黎就跑黎跑去.. 芝麻又陪佢癲
我一陣仲要訓嫁 花生大姐芝麻大姐#^40^#  你地係到跳黎跳去唔走我點算阿

訓醒後一記..   花生同芝麻係我訓緊個陣 一直當我無到 係我身體上行黎行去 踩我個頭
   花生個衰野仲一直出兔兔拳爪我條腰上面張被.. 爪左成3分鐘.. 推開佢叫佢唔好 又爪我#^31^#  
   到嘈醒左我..佢地出哂去係地下訓教#^32^#   我又唔係玩具#^37^#

carbee 2011-5-20 01:10:32 PM
小小夕,你就好啦,可以比佢地上床
我隻衰野上床一陣就尿尿,依家都唔敢比佢上床
不過見佢上床走黎走去又好似好舒服咁
我諗佢地應該好鐘意上床玩架
小小夕 2011-5-20 01:23:45 PM
花生都試過係我床到vv 丫..  有次嘆冰種舒服得滯  一起身就勁大達vv績..   
可能舒服得陣  又懶得去wc#^40^#   
跟住拿拿聲拎去洗#^3_002^#  搞到我2日無'被'用..
佢一亂屙屙尿尿係床   我就會話佢  要佢行埋去屙左尿尿個到..  指住黎話唔準

佢係籠 有時都會唔屙係wc..  有2篤會屙左係出面  ..可能食草食得太開心  廢事去wc     
正一懶鬼黎 #^36^#
angelaska 2011-5-20 08:32:51 PM
我都覺兔兔係好鐘意張床架!
阿豆次次上到去床都係咁lam我床單被枕頭#^78^#

快速發帖