大家覺得如果
你幫一個唔識既人養住一隻兔兔一年
要自己去買草
你覺得要收佢幾多
因為個個人話二百一個月   冇比訂金    我驚佢到時會走人:046:
aguiler 2011-5-21 12:35:19 AM
有病要睇e生ge話,4百好似唔多夠喎~
靜妍上次睇e生一次都睇左8xx,
400淨係夠body check架咋喎~
carbee 2011-5-21 12:49:48 AM
如果佢真係打算棄養走人
$400咪當"顯"散費?
ernie168 2011-5-21 09:58:05 AM
嗯...如果係我要搵暫養(SOSO豬,姐姐唔會咁對你架~),我就唔會開個咁低既價俾人啦,真係唔明佢點會好意思,而且當然係會企係人地既角度諗左先,因為人地會有咩擔憂自己冇理由唔知姐,點都要保障返人地,$400其實都太低,宜家唔係寄放一件物件就咁放係到喎,係一隻有生命既兔,人地唔單至付出時間同錢,仲要付出愛心去照顧架,而且出面寄養幾多錢大家都知,更重要既係要搵一個負責任既暫養照顧自己既愛兔一年咁耐,自己既愛兔只值$400?  個人黎講,真係好難相信一個只肯為兔兔付出到咁既人....樓主你太好人啦~

宜家唯有希望個個人守信用,定時俾兔兔既生活費,一年後又會接返兔兔走~
jojo199749 2011-5-21 02:12:12 PM
我都有諗過呢方面:054:
angelaska 2011-5-22 03:55:59 PM
呢個post可以比我好好參考
我本身都打算請呢度的兔友幫幫手
暫養阿豆半年左右,因為我下年會去exchange...
因為身邊都無人養兔兔,有時真係逼於無奈先比個唔識的人養...

不過原來大家都會assume左請人暫養一段時間係棄兔...
咁我都係訓練下我男友養算了.....
hh0 2011-5-22 05:57:28 PM

回復 20# 的帖子

個post只係回應緊替唔識既人暫養
如果你有緊急需要, 相信識你既兔友們會樂於協助
我地都知養兔責任好大, 尤其係人地果隻,
為免出事爭拗唔熟既多數唔會咁做
我2年前都幫過個兔友暫養左5個月
佢有接返隻兔, 可惜後來係兔協領養果度一眼就認到, 唉!
m1k1 2011-5-22 11:01:58 PM
醫藥費另計啦, 糧食錢你分開買米易計數(姐系你既兔兔還你既兔兔,佢既兔兔還佢既兔兔)
同埋點解1年甘耐架.. 到時你都未必捨得比番佢-_-
jojo199749 2011-5-23 06:24:41 PM
佢係話去澳洲;:051:
bbandwingki 2011-5-26 09:10:54 AM

回復 21# 的帖子

好慘呀....
最後都敵不過比人棄養既命運....:050:
Hellhammer 2011-7-4 08:49:12 PM
$200 ...傻的嗎

快速發帖