請問大家知唔知邊到有賣一次性既冰袋呢?
即係唔使事先冰係雪櫃,一包包的,開左就會變凍個種~
急用~ 因為星期五屋企停電,要帶SOSO豬去避難...

謝謝你們~
phoebe)) 2011-5-24 11:25:40 AM
我曾見過十蚊店有你試下去找
ernie168 2011-5-24 03:00:07 PM
頭先去睇過,得個種要先放入雪櫃冷凍的...:050:
jojo199749 2011-5-25 07:40:16 AM
一係你而家lala聲去買番個先;
之後雪到去星期個日;
我估應該ok吧-.-
搵下日本'成'
ernie168 2011-5-25 09:25:16 AM
要雪係雪櫃個D我都有2個哦,只係我個雪櫃係舊款個種(隔一段時間就要溶雪的),所以星期4晚要溶定先,唔係星期5返到屋企會成地水LU...所以雪唔到冰種@@

不過,有個朋友話藥房有賣,叫COOL PAD,打一下就會變凍,今日我會去問下~
美極 2011-5-26 10:27:43 AM
有。。。但係唔會凍太耐。。。。
我FIRST AID 用個隻。。。。。半個鐘就唔凍了。。。。
你住邊頭???
睇下可唔可以HELP 到你雪定冰種。。。。。
ernie168 2011-5-26 11:05:43 AM
我去藥房問都冇既,之後上網就搵到隻叫INSTANT ICE PACK既野,應該係FIRST AID用個種黎,但係就唔知係邊有得賣...

大家集體投訴完,尋晚返去收到新既通知書,宜家分兩日停,每次半個鐘,時間短左好多呢,真係唔嘈唔得,所以SOSO豬唔使出去避難LU,我叫左媽媽黎幫我睇住佢同幫我開返冷氣~

THXTHX大家~

快速發帖