還記得2月的時候, 因為我想為我的兔子momo做絕育手術, 於是我便註冊登入, 這裡的網友很熱心地介紹醫生給我, 而且也教了我很多手術後要注意的事等等!

4月9號Dr Betty幫momo做過絕育手術了, momo現在很健康也很跳皮啊, 偶爾會嗲一下, 雖然momo他是男仔^^哈哈
醫院的工作人員也很好, momo手術後在家遇到有什麼問題我都打去問, 他們非常nice有耐心地指導我!

Thank you very much all of you for your helps!

phoebe)) 2011-5-24 01:43:48 PM
我是第一次養兔仔在這個論壇的兔媽很熱心幫助,我有問題會發表,這裡兔媽會熱心比出意見,對我這新手來講是多麼好。
yanyi:) 2011-5-24 04:23:33 PM
哩個論壇真係好好
問問題大家都會答.唔介意新手咩都唔識.
warm family
orlando)) 2011-5-24 04:54:50 PM
係呀^^我地好多都係新手養兔兔, 好多野都唔識, 好彩各位都好好噤解答我地既問題...等我地唔洗噤驚, 知道咩要做咩係唔應該做..所以我都好感激你地呀~~~thx u gyus:020:
jessiesze)) 2011-5-24 05:21:42 PM
係呀,真係好多謝咁多位呀~~
我真係咩都唔識,係大家教識我好多~~
Warm Family~
wesky 2011-5-24 05:47:16 PM
唔識最緊要問~ ^^
每個人都渡過呢個階段嘛~ 互助互愛係Mini-House 既宗旨~
ccychoy 2011-5-24 06:47:40 PM
唔介意新手咩都唔識.最緊要問
ching` 2011-5-25 01:10:42 AM
hehe 我都係咁話 ><
我養兔之前要d咩都係係呢度睇 ><
好彩兔友好熱心~
先令我冇咁迷茫 !
而且知道左芝麻有咬合不正 !! ><
如果唔係有兔友提醒 ,芝麻e家可能都好好好好辛苦 !!><!
arkayhk)) 2011-5-25 01:09:11 PM
係呀呢度既兔爸/兔媽真係好好人,之前我有問題都好樂意答我.
我隻豬茵仔星期六去絕育啦...
護士叫我帶埋草同水...
但兔兔用開既水樽點帶出街呀?會漏水架bo???
carbee 2011-5-25 03:00:19 PM

回復 9# 的帖子

可以將水樽口向上咁擺,再用膠袋包好,垂直擺係籠物袋邊就ok架啦,
兔兔要飲水果陣就拎比佢,其實都好方便
上次mimi睇醫生唔記得帶水比佢,我都係普通水樽既蓋比水佢飲:055:

快速發帖