又係我問問題喇:001:

想大家比d意見我轉邊個籠好?

而家用緊60 X 34.5 34.5 的籠
(唔好意思, 可能用到部分兔友的相)

用唔到欄做籠..因為屋企好多人
但會每日放佢出黎玩一陣(O係深夜訓晒的時候= =)

1. 日本MR豪華兔籠 (76 X 53.5 X 56)
2. Q兔籠 (97.5 X 52.5 X 47.5)
3. Q兔籠 (82.5 X 55 X 55)
4. ALEX籠 (81 X 51 X 93)
5. 小動物單層籠 (大) (76 X 52 X 50)

PS1 識去廁所, 95%準
PS2 貓貓兔

希望可以搵到個安樂蝸啦

THX=):050:

horacerabbit 2011-5-27 08:46:09 PM
打漏左...ALEX籠會變番做一層
小小夕 2011-5-27 09:05:09 PM
兔兔多唔多出黎玩?  / 有用圍欄圍地方比佢??
charinemarie 2011-5-27 09:07:13 PM
兔兔幾大到呀~?!
3或者5都好好呀#^58^#
如果大個d ge用個籠長d啦#^54^#
horacerabbit 2011-5-27 09:49:45 PM

回復 3# 的帖子

一日放2個鐘到行下..因為屋企人又多雜物又多
horacerabbit 2011-5-27 09:50:59 PM

回復 4# 的帖子

我期望買完呢個唔想再買第3個

好貴= =
小小夕 2011-5-27 10:00:40 PM
做咩買甘多個#^47^# ....
1個籠都用好耐嫁WO..
其實兔兔每日出黎玩最好4小時   ..醫生講#^19^#  
同埋多D跑下對兔兔既腸會好D      就好似人有運動  身體都好
但有時無辨法放耐D時間....

其實 如果計方便...   有底盤當然係最好..    拉一拉底盤換就搞掂..
但我會係豬仔板上面放一條大毛巾 摺好多摺#^22^#   差不多半個籠放左#^22^#
但如果兔兔屎屎都會識去WC   都唔洗底盤既   
用底盤係廢事兔兔同一堆屎屎訓埋一齊=  =           
個人意見---

同埋少放出黎玩..     都係買8X↑ 長既籠比較好  ...   
同埋你兔兔幾大丫  如果細細個..   仲有得大..  都係買過大D喇...
我係佢地細個個陣買左8X長既籠訓2隻..   
E加6個月大2隻入去 ..    個籠對比細左好多咁#^23^#  
我用緊3號個個..   但係用M字頭個個牌子黑色既

horacerabbit 2011-5-27 10:18:55 PM

回復 7# 的帖子

就係買第一個籠時唔知道兔仔會大成咁= =

5個月已經咁大隻= =

我都想放佢耐d, 所以搵定個籠個門口係可以向前開(我依家用緊果個只可以向上開, 一抱佢番屋企都攪好耐)
尤尤 2011-5-28 12:35:17 AM
我提議你買ALEX兔籠..
但不是4號.....因為4號呢隻3層寵..其實係FOR龍猫用...
兔兔既籠不宜向高發展...
因為兔兔好容易會跌親腳....

1.綠色ALEX兔籠
兔籠:長70cm、闊46cm、高46cm
http://mini-house.info/thread-11353-1-1.html

2.紫色大ALEX籠
81x51x45cm
http://mini-house.info/thread-11332-1-1.html

**2號紫色ALEX籠比較大...也有較多兔友用....
你可以考慮下...
尤尤 2011-5-28 12:46:39 AM
講返你自己揀個5款...
1. 日本MR豪華兔籠 (76 X 53.5 X 56)
2. Q兔籠 (97.5 X 52.5 X 47.5)
3. Q兔籠 (82.5 X 55 X 55)
4. ALEX籠 (81 X 51 X 93)
5. 小動物單層籠 (大) (76 X 52 X 50)

1號:兔籠較小...放左廁所,草球等等...兔兔活動空間已經唔多....(佢呢個寵可選擇放唔放木板..最好就唔好放)

2號:價錢平...但你可能會覺得太大..你最好去Q兔廊睇睇實物...<如果5個褢面揀..我會提議呢個~

3&5號:因為係格仔板...雖然係方便...但兔兔識去廁所, 95%準..咁唔需要揀呢類既寵...我希望你唔好揀呢2個...
因為兔兔腳板不能長期受壓....所以唔建議你用...同埋兔寵不太大...

4號已經講左...
ernie168 2011-5-28 11:45:21 AM
我用緊ALEX紫色籠,擺埋廁所,兔兔攤直晒都仲有位剩,個人覺得長同闊既比例好D,而且幾實淨~
而2號個個Q兔籠雖然同ALEX差唔多,但係個人覺得ALEX尼個牌子既野質地好D~
因為之前幫兔兔搵唔係網底既廁所,都有去Q兔睇過,佢地有賣,但係覺得冇牌子黎講價錢唔係平,而且摸落質地麻麻,所以冇買~
ccychoy 2011-5-28 12:19:52 PM
識去廁所就5洗用網底
拉盤式要用網底的
拿左網底兔兔就會系盤度住
mylovepet 2011-5-28 10:27:19 PM

回復 1# 的帖子

arkayhk)) 2011-6-14 03:35:49 PM

回復 1# 的帖子

我家侏儒兔用緊3號果個籠,我覺得幾好呀.
夠大樓底又高,有時佢都會係籠裡面跑下跳下.

快速發帖