1P 幣
大家好~因為...最近計劃係屋企養兔兔~所以有D問題想問大家~

1.請問大家的籠底部係未都放木板,,放木''康''得唔得??因為我見寵物店係放木''康''

2.如果想買左一間小木屋比兔兔~(訓教)~但兔兔咬的話,,怕兔兔食左落肚~(木碎),,咁樣 買唔買好呢??

3.幼兔兔,,食草之外,,洗唔洗食乾糧,:021:
THANK ALL:039:
ernie168 2011-5-28 08:47:09 PM
呼吸道感染係會傳染的哦~ 澳門有冇識睇兔兔既獸醫呢?
帶左兔兔返屋企後,最好帶佢去BODY CHECK下啦~
安心D嘛~
kkklon 2011-5-28 09:33:31 PM
原帖由 ernie168 於 2011-5-28 08:47 PM 發表
呼吸道感染係會傳染的哦~ 澳門有冇識睇兔兔既呢?
帶左兔兔返屋企後,最好帶佢去BODY CHECK下啦~
安心D嘛~

澳門有獸醫嫁~我買左之後一定會同兔兔去check嫁啦~#^52^#
但係今日去睇兔兔又唔怕,係唔係一時時會流呢#^66^#
ccychoy 2011-5-29 08:38:09 AM
原帖由 kkklon 於 2011-5-28 06:26 PM 發表
唔知澳門有無環保紙紗呢#^80^# ~係唔係貓貓用個d呀#^66^# ~
我真係好笨#^5_002^# ~咩都唔識....我d朋友都無人養兔兔~可能係澳門係'冷門'~先得一間買兔兔#^76^#  不過我會努力搜集!!!爬文~~~#^74^# thank you~~

呢款

尿片同vetbed 5系隻隻兔兔可以用
如果佢中e咬野抓野就5得.因為佢會食落肚..

ccychoy 2011-5-29 08:40:27 AM
原帖由 kkklon 於 2011-5-28 09:33 PM 發表

澳門有獸醫嫁~我買左之後一定會同兔兔去check嫁啦~#^52^#
但係今日去睇兔兔又唔怕,係唔係一時時會流呢#^66^#

5系.佢系流鼻水個鼻一定會濕
小小夕 2011-5-29 01:24:55 PM
我個女鼻仔都好濕嫁有時 摸落去就feel到有水個d呢....   跟住又黃黃地..
跟住睇醫生話佢可能比較易出汗  (兔兔汗線係鼻鼻        跑完玩完都會好濕 要幫佢同紙巾清潔下...
黃黃地個d係吃草hi到染左色

如果流鼻水應該會有d結他他既野係鼻仔到
不過如果你買 寵物店都有冷氣  應該都唔會出汗個種濕
kkklon 2011-5-30 12:07:13 AM
原帖由 小小夕 於 2011-5-29 01:24 PM 發表
我個女鼻仔都好濕嫁有時 摸落去就feel到有水個d呢....   跟住又黃黃地..
跟住睇醫生話佢可能比較易出汗  (兔兔汗線係鼻鼻        跑完玩完都會好濕 要幫佢同紙巾清潔下...
黃黃地個d係吃草hi到染左色

如 ...

哦~原來環境唔同都會出現呢種情況#^50^#
其實我宜家等緊政府狗房(澳門領養小動物既地方),,想問下有無兔兔領養,
有的話當然最好,#^80^# 可以HELP兔兔~THX~你呀,我學多左野啦!!
kkklon 2011-5-30 12:16:26 AM
原帖由 ccychoy 於 2011-5-29 08:38 AM 發表

呢款
尿片同vetbed 5系隻隻兔兔可以用
如果佢中e咬野抓野就5得.因為佢會食落肚..

我今日搵到尿片啦~~KAKA
我今日見唔到呢款呀!!我要去其他寵物店睇下先得!!
THX~你呀~
小小夕 2011-5-30 12:25:34 AM
原帖由 kkklon 於 2011-5-30 12:07 AM 發表

哦~原來環境唔同都會出現呢種情況#^50^#
其實我宜家等緊政府狗房(澳門領養小動物既地方),,想問下有無兔兔領養,
有的話當然最好,#^80^# 可以HELP兔兔~THX~你呀,我學多左野啦!!

兔兔未到屋企 多D睇兔兔寶典喇   都學到好多野#^80^#
再有唔識再問...  唔識問到識呀 ~~~~

澳門都有識醫兔兔獸醫@@?
Y_S_ 2011-5-30 03:59:45 PM
我最近都買左兔仔,我估係同你一間,唔知我有冇見過你
ge bb呢,我係鏡湖落返黎少少果間疹所到睇醫生,你係咪都係呢間呀?
kkklon 2011-5-30 06:51:33 PM
原帖由 Y_S_ 於 2011-5-30 03:59 PM 發表
我最近都買左兔仔,我估係同你一間,唔知我有冇見過你
ge bb呢,我係落返黎少少果間疹所到睇,你係咪都係呢間呀?

其實我未買呀~想準備好先養呀~我諗住去狗房睇下有無領養先~如何無的話就去(AAPAM澳門保護遺棄動物協會)~最後都無先去寵物X樂部買!#^65^#
鏡湖??係咩醫生呀?我好想知邊到睇好呀!!本身諗住去DR.HO~你睇個間好嗎??
kkklon 2011-5-30 07:13:42 PM
原帖由 小小夕 於 2011-5-30 12:25 AM 發表

兔兔未到屋企 多D睇兔兔寶典喇   都學到好多野#^80^#
再有唔識再問...  唔識問到識呀 ~~~~

澳門都有識醫兔兔獸醫@@?

其實澳門既政府狗房,識醫兔兔~但係睇既時間唔長..!而私人醫生當然有好同唔好..(個人意見同親身經歷),所以兔兔醫生一定比香港小好多嫁~呢幾日都周圍搵~問下邊度醫生會好D~#^79^# 努力爬文ing#^35^#

快速發帖