呢排我對住bb就開始眼痕
然後就摔到紅左.腫腫地
不停甘流眼水
一直冇好轉
除左番學5痕
我5想叫我媽帶我去睇e生
佢實叫我扔左bb佢
我滴我feel幾好既防敏眼藥水都5得
你地有冇試過?
有咩眼藥水幾好可介紹的?

明月 2011-6-11 06:22:25 PM
其實我吧三日都有咁的情況,
但我覺得未必係兔兔問題,
我反而覺得可能係空氣污染的問題
我自己就覺得呢排空氣係差左,
現在我冇滴任何眼藥水,
痕的時間用暖溫水抹下隻眼
感覺好似會好d
ccychoy 2011-6-11 06:44:53 PM
原帖由 明月 於 2011-6-11 06:22 PM 發表
其實我吧三日都有咁的情況,
但我覺得未必係兔兔問題,
我反而覺得可能係空氣污染的問題
我自己就覺得呢排空氣係差左,
現在我冇滴任何眼藥水,
痕的時間用暖溫水抹下隻眼
感覺好似會好d

我5得牙
我隻眼已經發炎了
op3100 2011-6-11 07:03:36 PM
我都試過...掂完兩隻兔..跟住隻眼腫起一舊舊..嚇到我..又癢又痛

你試下接觸完兔仔之後洗手得唔得
m1k1 2011-6-11 07:12:59 PM
摸完兔兔1定要洗手!
ccychoy 2011-6-11 09:04:06 PM
原帖由 op3100 於 2011-6-11 07:03 PM 發表
我都試過...掂完兩隻兔..跟住隻眼腫起一舊舊..嚇到我..又癢又痛

你試下接觸完兔仔之後洗手得唔得

甘之後點牙你?
ccychoy 2011-6-11 09:05:26 PM
原帖由 m1k1 於 2011-6-11 07:12 PM 發表
摸完兔兔1定要洗手!

我應該都有洗
但冇用番皂
carbee 2011-6-11 09:52:42 PM
我平時同兔兔玩完都冇洗手添!反而掂佢之前會洗手……
光之天使)) 2011-6-11 10:49:40 PM
第1,你本身有無帶con呀?會唔會係con唔乾淨?
第2,兔兔有無check過佢有無蚤?
第3,摸完兔兔你係咪無洗手就掂眼睛?
第4,有無好多兔毛係屋企周圍飛呀?如果有...可能你係比d兔毛影響,空氣清新機應該幫到你既~或者勤力d幫兔兔梳毛~

如果你對眼真係腫左,我諗其實你真係去睇醫生會好d...
始終眼睛係好緊要架..
yanyi:) 2011-6-12 12:13:19 AM
如果唔想俾媽咪知..會唔會自己去睇丫?
睇左醫生先安心d丫!
ccychoy 2011-6-12 07:37:47 PM
原帖由 光之天使 於 2011-6-11 10:49 PM 發表
第1,你本身有無帶con呀?會唔會係con唔乾淨?
第2,兔兔有無check過佢有無蚤?
第3,摸完兔兔你係咪無洗手就掂眼睛?
第4,有無好多兔毛係屋企周圍飛呀?如果有...可能你係比d兔毛影響,空氣清新機應該幫到你既~或者勤力d幫 ...

無帶con
無蚤
一時時...
無.佢短毛
阿蚊 2011-6-14 12:36:54 AM
你養左兔兔幾耐呢?
如果養左一段時間突然呢排先有事..
應該未必完全關哂兔兔事...
可能真係兔兔身上多左D你敏感既野..
又或者個環境多左呢d野...
不過無論點, 都應該睇左醫生先既~
Jessie)) 2011-6-14 01:01:32 AM
摔到紅左<---手咁多細菌你仲放落眼度@@緊會發炎
你而家點都要睇左醫生先, 你唔好同阿媽講係見到兔兔先眼痕,
而家點都要醫左發炎先
m1k1 2011-6-14 01:04:09 AM
原帖由 carbee 於 2011-6-11 09:52 PM 發表
我平時同兔兔玩完都冇洗手添!反而掂佢之前會洗手……

我既意思系佢e家隻眼甘所以摸完1定要洗手~

快速發帖