上幾次換毛都無甩得咁勁,呢次梳出來既毛差不多等於隻兔體型咁大,頭同右邊大骴外則位置仲要見到兔仔d皮膚,梳完而家好似d人"辣哩"咁,一忽忽咁好肉酸........
有無兔媽兔爸既仔女換毛時係咁?因為甩得太誇張同埋太突然,我好驚係皮膚病...
請幫忙,唔該大家.
小小夕 2011-6-14 05:09:51 PM
等1星期左右  會有dd毛毛出黎嫁喇..  
芝麻米好似甘囉..耳仔耳仔中間個陣
但真係禿左一個圓形係到呀 唔係一達達..   ..  
仲恐怖#^3_002^#  一望就望到 .. 心痛死

我諗都係換毛多..  依加天氣又轉緊,,  唔洗咁擔心 但見佢成日r就要留意下

芝麻都換緊2邊頸 ..   
但我另1隻又無換 ..  
∼_∼可能毛質唔同 
elyse)) 2011-6-14 05:56:25 PM
其實你會唔會梳得太密OR大力....扯左D毛出黎。
正常係唔會梳到"辣哩"

仲有我反而覺得似皮膚問題....你不如戴佢睇醫生啦...
Cwk 2011-6-14 09:09:02 PM
可以睇定d
我位小朋友都會甩成咁
真係甩左個麥田圈出黎
遲d應該會出d短毛毛, 有d吉手 XD
rbtdoria 2011-6-15 02:07:45 AM
哎呀陰公豬囉...
希望佢冇事快d生番d毛毛啦...!!!
smallpotatofung 2011-11-16 01:35:08 PM

回復 15# 的帖子

我個兩隻比我搞到佢地條頸甩毛,
之前手多多比咗d 朱古力, 彩虹糖,同花生比佢食,
之後去竉物店, 買咗d藥搽, 己家都係出番幾條毛咋,

:056: :056: :056:
smallpotatofung 2011-12-11 07:09:18 PM

我想問吓兔兔換毛,幾耐先會出番架

謝謝  :057: :057: :057:

快速發帖