上幾次換毛都無甩得咁勁,呢次梳出來既毛差不多等於隻兔體型咁大,頭同右邊大骴外則位置仲要見到兔仔d皮膚,梳完而家好似d人"辣哩"咁,一忽忽咁好肉酸........
有無兔媽兔爸既仔女換毛時係咁?因為甩得太誇張同埋太突然,我好驚係皮膚病...
請幫忙,唔該大家.
Futagoza_Kaniza 2011-6-14 02:04:34 AM
係咪你太大力梳呀? 太大力梳會變左係扯佢d毛, 會梳到一忽忽.
如果係皮膚病, 見到既皮膚會有少少紅同有d好似頭皮既皮屑係皮膚上.
如果真係有就要睇醫生嫁喇
小小夕 2011-6-14 02:17:52 AM
我芝麻之前...頭仔禿左(地中海)... 幫佢梳甩毛都係好勁.. 但無周圍飛..
仲要有少少頭皮仔既野係身上面!!!!!!
跟住醫生話換毛都會有...    可能加上個陣冬天有皮都唔出奇..
個陣睇佢皮膚係正常粉紅色+ 無R黎R去嫁
怕有咩事 睇下醫生喇

我芝麻E加2邊頸都禿左=.=........  心痛..   雖然睇唔出D毛姐住左..  
但一呠開會望到... 佢都係換毛我相信  因為皮膚IS OK  NO皮仔 NO R
天才文仔 2011-6-14 02:19:36 AM
呢格改來放相比大家睇.

就係咁樣囉.......

小小夕 2011-6-14 02:20:27 AM
禿左都會有幾條毛仔仲係皮上面..  0.0
我記得禿左一排 佢生返D毛出黎個陣仲恐怖..
佢頭仔黑色嫁嘛..D毛岩岩生出黎   搞到佢D皮黑左但毛又未出WO 摸唔到  得底色.. 好似撞魚甘左:056:
天才文仔 2011-6-14 03:07:10 AM
放左相上來了,大家覺得係唔係皮膚病呀?如果睇唔清楚我可以再影的.
唔該大家.
PILLOW.MA)) 2011-6-14 06:31:31 AM
嘩我PI仔未試過換毛換到咁樣呀@@
最重要你有冇見佢R果D甩毛甩得咁勁既地方先?
冇既話應該唔洗太擔心既: )
Riela)) 2011-6-14 09:11:54 AM
會唔會梳得太大力呀
我都試過同比比梳到禿左
d毛會生番出尼嫁
初初係會肉色~
但係過幾日日會有少少毛生出尼

但係如果冇毛生仲反而越尼越禿
完全冇毛就去搵醫生check下啦
可能係有菌令佢生唔出毛
hh0 2011-6-14 09:23:26 AM
大骴位置睇落係梳得大力左, 會生返D毛既
但頭頂就好少梳到咁
phoebe)) 2011-6-14 09:39:24 AM
我隻哀豬先前都係錦,唐甩毛一忽忽,以為生廯,睇完醫生後,話佢換毛,叫我輕輕梳毛不要用力,而家好些,不過重甩緊毛
smallsuishan 2011-6-14 10:04:50 AM
haha.. 好似Hill Hill

Hill仔未試過換到咁wor~~
佢有冇成日r個D位??
phoebe)) 2011-6-14 10:24:39 AM
冇成日r個D位,醫生話佢好乾淨:078: :078: :078:
yanyi:) 2011-6-14 11:14:14 AM
會唔會梳得太大力丫?
呠呠從想換毛都換得好少lol
carbee 2011-6-14 12:51:51 PM
嘩~原來換毛同梳毛可以甩到咁?
mimi都未試過~驚驚~
天才文仔 2011-6-14 02:14:47 PM
兔兔好彩又無r甩毛個位.
我諗住如果呢幾日再係咁甩法而又唔生返d毛出來,就去睇醫生.....

快速發帖