2隻兔夾唔到就要棄? 有養2隻兔既兔爸兔媽請入來.
如果你地既兔兔夾唔到會棄養嗎?
我自己好肯定答到係唔會囉! 養佢地之前都要預佢地可能成世夾唔到嫁啦.
你養到呢隻兔兔, 即係你同佢有緣份, 點可以話棄就棄?  
http://www.uwants.com/viewthread ... &extra=page%3D1
小小夕 2011-6-17 09:47:02 PM
隻兔仔甘可愛都唔要,,   
癡線  .,. 買左返都諗到有機會夾唔到嫁喇..
無腦既!!!!     唔通買到夾到為至呀   !!!!
carbee 2011-6-18 12:17:30 AM
講得好岩呀,d人買果陣冇諗過既咩!!
真係冇腦架~:052: :052:
兔兔囡 2011-6-18 01:23:16 AM
好慘呀~
佢地成日比人東棄西拋~
冇個好好KE家~
:077: :063: :022:
aguiler 2011-6-18 01:31:30 AM
唉~估佢唔係要新果隻,唔要舊果隻咩~
怕佢老左多病痛,又冇咁可愛~~
elyse)) 2011-6-18 09:32:58 AM
講真D人有心棄養,咩原因都講得出啦!!!
我自己個2隻養左差不多5年,都夾唔到米又係咁養....多鬼餘!!!!
幫下個隻兔搵到個好主人仲實際,唔洗佢比人類HURT多次 同個D人講得多都嫌自己口臭

inkalaam 2011-6-18 03:25:58 PM
如果夾唔到就唔養咁我掉左泡泡好耐啦!
睇到想講粗口!! 你話因為有病負擔唔起都仲叫合理d丫..
佢自己接受到呢個原因?
兔年個個話養養養! 差唔多年尾喇.. 玩厭左就唔要佢地!
動物都有感情嫁大佬!!
m1k1 2011-6-18 04:47:48 PM
夾吾到米分籠養分開玩囉,有咩問題? 呢D都系藉口泥架姐!
yanyi:) 2011-6-18 10:31:28 PM
隻兔兔3歲先話同其他兔兔夾唔到..
佢貪新忘舊?
唉..真係好過份..
Futagoza_Kaniza 2011-6-21 12:11:15 PM
原帖由 inkalaam 於 2011-6-18 03:25 PM 發表
如果夾唔到就唔養咁我掉左泡泡好耐啦!
睇到想講粗口!! 你話因為有病負擔唔起都仲叫合理d丫..
佢自己接受到呢個原因?
兔年個個話養養養! 差唔多年尾喇.. 玩厭左就唔要佢地!
動物都有感情嫁大佬!!

如果係有病負擔唔起更加唔合理. 一開始養就應該知道動物睇醫生比人睇既貴好多,
老老實實冇錢真係唔適合養動物囉.

快速發帖