斑斑佢..不停狂搵口咬自己D毛..
係好大力扯果隻..搞到我好心痛..
響身體其他地方也不見..就只是腳的位置
佢係唔係皮膚病..?

左腳:

右腳:
wesky 2011-6-22 10:47:01 PM
你不如帶佢去body check下
會唔會係痕先咬呢
phoebe)) 2011-6-23 10:11:01 AM
好似幾嚴重,快約醫生,睇睇穩陣d
elyse)) 2011-6-23 02:34:34 PM
想問佢D毛係本身都係咁既顏色,定係尿漬。
如果係尿漬,就小心要留意,兔尿PH值比較高,唔好比佢成日踩住,會做成灼傷。
佢會痛嫁!!!唔舒服
紫雪女 2011-6-23 02:40:10 PM
我都係努力D做好D清潔先啦:054:
我無用隔板.但隻衰豬最近成日亂尿尿..
唔知係唔係甘成日踩尿有關?
elyse)) 2011-6-23 02:47:29 PM
:026: 因為我見佢連腳面都有尿,而剛好脫毛的位置是腳內側...。
有機會佢成日企/坐返自己D 尿,所以灼傷

你教佢去廁所嗎,可以方便好多,或者舖尿片....
成日踩尿好陰公...
紫雪女 2011-6-23 02:57:24 PM
係果排我見佢都用廁所..
就唔用隔板..唔想佢成日企隔板..怕有腳倉.
但係最近日日放工返到屋企也是見佢亂尿尿-,-
試過用片啦..但係佢咬呀..
用返隔板先.再多D幫佢抹下腳會唔會好D呢
小小夕 2011-6-23 04:56:29 PM
腳仔好黃 ..   有機會係比d尿頁住佢癢  所以咬自己..   
因為醫生同我講過話覺得唔舒服  兔兔會咬咬.. ))

腳仔咁黃 要打理返個籠     
屁股仔個d位有冇呀   大脾內位..    毛長要修一修佢..  
唔係成日hi返d尿 佢一坐會好污穢    d毛毛仲會打結 ..,  
仲要e加落雨..   唔乾淨返怕佢會有皮膚病產生...  e加又濕淋淋呢d天氣 ...

用毛巾濕水幫佢整返乾淨佢先 ..    ((記得吹乾d ...
唔好再比佢咬毛毛 ..   唔係咬到損哂都似 ...
唔係sure  100% 都係wc屙   都係用返格板會比較好 ..  一陣踩尿尿會仲麻煩   
你用既格板係咩樣嫁..

e加睇傷口有冇鞋拾拾.  有頭皮仔係面  或者其他古怪野呀..   
有既最好睇一睇醫生..  皮膚病依d好麻煩..   依加上又依d天氣..
syt174698 2011-6-24 11:30:42 PM
你約左醫生未呀?唔可以再拖,否則手尾好長呀。你係咪要我包A草?你幾時得閒,預早一兩日通知我啦,再約地點交收。
紫雪女 2011-6-25 07:42:54 AM

回復 9# 的帖子

謝謝關心..約了時間了..但係未睇呀:054:
會再PM你..同埋睇完會話比大家知情況

快速發帖