嘟嘟仔仔就絕育啦...:053:
好想知係咪一定要晨咁早去..
可5可以3點半先去到..????

and想知到絕育最好帶定d咩去較好..:017:
因為有時聽人講又話帶水..有d又話5好帶..
又話要帶毛巾0口0
搞到我亂曬.:067:
有無兔友可以詳細d話我知帶咩去最好..:026: .
萬分感謝:001:

AND真係好想知DR.MA做好D定DR.GERRY做好D
定係Dr. Andrew Pilling

兔仔仔絕

katy)) 2011-6-23 03:59:04 PM
絕育要預約,佢會叫你大約幾點去到~ (我上次去果間診所係上午等齊d兔仔,然後下午做手術的)

呀b屋企同診所好近,所以果時都係帶一球草… (註:: 果陣係秋天, 所以冇拎冰種)
呀b去左診所期間清潔個籠、換水同埋舖尿片

如果你去診所好遠,咁你帶多少少野會好d。(例如冰種)
小小夕 2011-6-23 04:37:44 PM
上星期打左電話book絕育。早上十點半拎兔仔去
早d去早搞掂吾洗撞正放工時間失車多人呀其實
詎有叫我帶多啲冰種 但我渣車去所以吾拎太多 詎叫我接詎個陣帶詎地中意食既野
絕前吾洗禁食
sakixxshum 2011-6-23 04:47:08 PM
原帖由 katy 於 2011-6-23 03:59 PM 發表
絕育要預約,佢會叫你大約幾點去到~ (我上次去果間診所係上午等齊d兔仔,然後下午做手術的)

呀b屋企同診所好近,所以果時都係帶一球草… (註:: 果陣係秋天, 所以冇拎冰種)
呀b去左診所期間清潔個籠、換水同埋舖尿 ...

thx..><
冰種我一定會帶..草我應該都會放少少
驚佢餓時可以食
sakixxshum 2011-6-23 04:49:28 PM
原帖由 小小夕 於 2011-6-23 04:37 PM 發表
上星期打左電話book絕育。早上十點半拎兔仔去
早d去早搞掂吾洗撞正放工時間失車多人呀其實
詎有叫我帶多啲冰種 但我渣車去所以吾拎太多 詎叫我接詎個陣帶詎地中意食既野
絕前吾洗禁食

佢而家得星期3有得做..
因我星期2AND3都放..
如果星期3帶去..我又無得多一日睇佢..
而家仲諗緊..比DR.MA做好定GERRY><
因DR MA太遠了..我驚兔兔做完好累..
栳比佢快D番家休息..
THANKYOU SO MUCH..我會記住的^^
小小夕 2011-6-23 05:08:50 PM
星期2 ~3放   星期2帶去比較好 ..  星期3都可以睇住佢   因為頭1日 + 第2日都比較重要

你指--   佢而家得星期3有得做..
係指醫生? 定 你時間
如果絕育   簡近既醫生比較好
仲要簡1條快既路線 ...  

如果打的 ..  記得叫司機唔好渣甘快   轉彎輕力d
試過坐過1架轉彎我成個人彈開左  + 飛埋一邊#^62^#
我真係成個失平衡... 唔係人地符住我 我應該碌左埋1邊#^62^#   我仲要渣住2隻兔兔  
渣好快..  快唔係問題 但紅燈 ckok到我呢..  真係激死我
sakixxshum 2011-6-23 05:21:45 PM
原帖由 小小夕 於 2011-6-23 05:08 PM 發表
星期2 ~3放   星期2帶去比較好 ..  星期3都可以睇住佢   因為頭1日 + 第2日都比較重要

你指--   佢而家得星期3有得做..
係指醫生? 定 你時間
如果絕育   簡近既醫生比較好
仲要簡1條快既路線 ...  

如果打 ...

我都係咁諗..
所以我真係好想星期2帶去..
係佢話星期2..無識同兔兔做手術既醫生..
我而家諗緊DR.GERRY好5好..但我又5知佢會5會好細心..
起碼會教我點餵草粉..但5知佢會5會...
小小夕 2011-6-23 05:34:49 PM
原帖由 SakixxShum 於 2011-6-23 05:21 PM 發表

我都係咁諗..
所以我真係好想星期2帶去..
係佢話星期2..無識同兔兔做手術既醫生..
我而家諗緊DR.GERRY好5好..但我又5知佢會5會好細心..
起碼會教我點餵草粉..但5知佢會5會...

DR.MA 個到返你屋企要幾耐.. 搭咩車??
如果太遠真係唔好制..  好似要過海個D   緊係唔好喇  

其實你打電話去診所問埋    大約幾錢呀   入面包埋D咩..  係米有草粉 藥呀 燈罩比埋你..   
會唔會教埋你食藥  立立離離既野...   個日我都係咁問個護士#^64^# ..   
多野問好過乜都唔知..

我搵DR.MA絕 #^65^#

sakixxshum 2011-6-23 05:44:39 PM
原帖由 小小夕 於 2011-6-23 05:34 PM 發表

DR.MA 個到返你屋企要幾耐.. 搭咩車??
如果太遠真係唔好制..  好似要過海個D   緊係唔好喇  

其實你打電話去診所問埋    大約幾錢呀   入面包埋D咩..  係米有草粉 藥呀 燈罩比埋你..   
會唔會教埋你食藥   ...

其實真係好遠..我住元朗..
但聽人講佢果到幾好..
其實我都有諗過搵DR.GERRY
但真係好想知會5會好似DR.MA咁細心呀果D
THANKYOU SO MUCH><
berki 2011-6-23 06:12:24 PM
我桃桃係gerry度絕 波波係betty度絕 接走時桃桃狀態好過波波好多 快復原啲
小小夕 2011-6-23 08:33:52 PM
原帖由 berki 於 2011-6-23 06:12 PM 發表
我桃桃係gerry度絕 波波係betty度絕 接走時桃桃狀態好過波波好多 快復原啲

其實 gerry 好多都帶兔仔搵佢.. 所以無問提題既  XD

Hitan)) 2011-6-24 01:18:37 PM
原帖由 berki 於 2011-6-23 06:12 PM 發表

桃桃 & 波波媽, so do u think Dr. Gerry is good for de-sexing rabbit? and how much did u pay for that?
sakixxshum 2011-6-24 09:26:06 PM

係>明白曬/..5該你呀^^
但係聽講佢果到5會教餵草粉..
我5識..點算><
sakixxshum 2011-6-24 09:26:38 PM
原帖由 小小夕 於 2011-6-23 08:33 PM 發表

其實 gerry 好多都帶兔仔搵佢.. 所以無問提題既  XD

thankyou so much><
但我5識餵草粉呀..><

快速發帖