今日終於見左醫生啦~#^72^#
原來隻豬有小小腸炎呀!!!#^73^#
醫生話我比得太多水,兔兔係唔可以比咁多水,每日分三次,因為兔豬係好鐘意飲水嫁,唔識自己控制!
眼睛有小小甩毛毛情況,要用生理盬水清潔~#^56^#
草既問題都解決左,原來兔兔係六個月''前''都要食A草,另外怕夏天無胃口,可以落小小香草~因為T草營養唔係高,所以食A草就可以~第六個月''後'',要開始轉T草啦,一歲就要轉曬~我今晚喂豬豬食藥,佢食得好好味咁~d藥好似好好味咁#^67^#
另外醫生叫我要買乳酪粒比兔兔食,因為腸要吸取一些乳酪成份~唔知大家有無比兔兔食乳酪粒呢?????之前真係多謝兔友既解答~thx~最後就比兔友睇下豬豬近照,,#^80^#

syt174698 2011-7-2 12:00:07 AM
你睇邊個E生呀?乳酪粒好似係零食,唔可以比咁多喎
aguiler 2011-7-2 12:11:21 AM
e生叫到應該冇咩問題的..
TIGER好可愛呀~~耳仔樹起左好似靜楠細個果時呀~~
小小夕 2011-7-2 01:07:44 AM
原來兔仔都唔可以飲甘多水= =..   
d草花又話唔可以食甘多.. >  <   

好多野唔可以大量嫁.!!!!   

#^33^#
乳酪粒係咩黎嫁
aguiler 2011-7-2 01:14:03 AM
靜妍一日飲好多水架~~會唔會都有病架?
kkklon 2011-7-2 07:48:35 AM
原帖由 syt174698 於 2011-7-2 12:00 AM 發表
你睇邊個E生呀?乳酪粒好似係零食,唔可以比咁多喎

我係澳門嫁~澳門其實好小醫生睇兔兔,但我好相信醫生,因為好多兔兔都搵佢睇#^79^#
每日食好小分量,乳酪對兔兔腸好!
kkklon 2011-7-2 07:50:49 AM
原帖由 aguiler 於 2011-7-2 12:11 AM 發表
e生叫到應該冇咩問題的..
TIGER好可愛呀~~耳仔樹起左好似靜楠細個果時呀~~

係呀~真係好得意,有時食食下野~成隻腳仔伸直曬,,訓左~#^33^#
好好笑~
kkklon 2011-7-2 07:55:35 AM
原帖由 小小夕 於 2011-7-2 01:07 AM 發表
原來兔仔都唔可以飲甘多水= =..   
d草花又話唔可以食甘多.. >  <   

好多野唔可以大量嫁.!!!!   

#^33^#
乳酪粒係咩黎嫁

醫生話乳酪粒係小食,但每日比小小對兔兔腸好,我諗可能好似益力多咁#^39^#
kkklon 2011-7-2 08:02:30 AM
原帖由 aguiler 於 2011-7-2 01:14 AM 發表
靜妍一日飲好多水架~~會唔會都有病架?

兔兔一日係要好多水份,不過要分三次比,唔可以比太多,兔兔唔識控制#^30^#
BB兔腸胃會敏感D,要分開比,靜妍無問題#^65^# 有兔媽睇住~~#^64^#
aguiler 2011-7-2 11:49:54 AM
原帖由 kkklon 於 2011-7-2 07:50 AM 發表

係呀~真係好得意,有時食食下野~成隻腳仔伸直曬,,訓左~#^33^#
好好笑~

靜妍都好中意咁訓~~
我成日都話佢唔係女仔黎=3=
aguiler 2011-7-2 11:50:47 AM
原帖由 kkklon 於 2011-7-2 08:02 AM 發表

兔兔一日係要好多水份,不過要分三次比,唔可以比太多,兔兔唔識控制#^30^#
BB兔腸胃會敏感D,要分開比,靜妍無問題#^65^# 有兔媽睇住~~#^64^#

我一日分左兩次入水~~
個衰妹一日飲差唔多兩樽水=3=
carbee 2011-7-2 02:08:22 PM
醫生講既乳酪粒,我估係益生菌之類啦?
mimi近排食車前草都飲多好多水呀~
可能利尿,所以飲得特別多~
siuyiube 2011-7-3 02:56:49 PM
樓主比TIGER個籠底下墊個張係尿片定係軟墊黎咖?
係邊到買咖?我見佢好似好舒服咁喎∼:055:
PILLOW.MA)) 2011-7-7 07:36:40 PM
但家有寶貝兔入面咁寫喎

小小夕 2011-7-7 07:43:56 PM
OXBOW 乾糧當 草粉..   上面個句咩黎  睇唔清楚

快速發帖