今晚又收割啦!你睇Mimi食得幾開心

phoebe)) 2011-7-2 09:23:18 PM
so lovely,佢好多dolls,,被錦少草佢食,我隻衰豬要食一桶
carbee 2011-7-2 09:52:44 PM
d公仔既作用係.........磅住佢瞓
佢基本上同呢d公仔係冇交流的.
除左"小mi"(佢個fd),成日幫佢lum毛,
不過尋日去左沖涼,我諗要曬多幾日先ok
果d唔係平時食既草草黎架,係小麥草!
所以唔會好似平時d草咁比咁多~
small_tra 2011-7-2 10:03:32 PM
你隻兔兔好似我糯米滋呀~^^

carbee 2011-7-2 10:09:39 PM
係喎,真係同糯米糍好似樣呀~
不過mimi係啡色,糯米糍係灰灰地~:073:
small_tra 2011-7-2 10:12:02 PM
原帖由 carbee 於 2-7-2011 10:09 PM 發表
係喎,真係同糯米糍好似樣呀~
不過mimi係啡色,糯米糍係灰灰地~:073:

哈~~你隻兔兔都好可愛~:053:
m1k1 2011-7-2 10:13:14 PM
話左mimi會中意架啦~!#^72^#
aguiler 2011-7-2 10:30:40 PM
卡卡: mimi媽幾時偷影左我架?!@@

我終於見到果塊枱布喇~~原來就係呢種...icic
呢隻小麥草係咪可以不停生同收割架?!
carbee 2011-7-2 10:36:36 PM
樂叮媽,好彩咋,佢唔食又要送比人架啦~

卡卡, 唔知有冇機會見到你真身呢hehe

靜研媽,我係水種,應該有2cut,聽聞泥種可以3rd cut
carbee 2011-7-2 10:42:29 PM
small-tra,多謝呀~
糯米糍都好卡娃兒呀~
irenebo 2011-7-3 06:56:24 PM
其實小麥草係咩黎嫁?
jinjin 2011-7-3 07:20:40 PM
請問小麥草對兔兔有什麼益處呀:039:
係咪係花壚就有種子賣架啦?
yanyi:) 2011-7-3 09:36:31 PM
mimi真係幸福丫~
主人親手種一定特別好食!
sillypeko 2011-7-3 10:58:31 PM
小麥草係邊度買同點種呀?? 我都想試下
carbee 2011-7-3 11:27:32 PM
小麥草種子可以係花墟買,有d人叫貓草
或者係雜貨舖買麥米,好似全部都係一樣野,
而麥米係最平,幾蚊一大包,花墟要$12一包仔
我係水種既,其實泥種應該會好d,營養高d,大得快d
水種我用過兩種種子~
中國種子,由發芽到收成約8-10日
美國種子,由發芽到收成約5-6日
水種可以收到2次割,泥種應該可以多一次
不過因為驚有蚊,同懶得拖肥,所以我選擇水種
我都係係搜尋器search"水種小麥草"跟住黎種,