奶茶真係野左兔蚤呀~!! :050:

醫生要我去買兔既滴蚤水(澳門無得買)...所以我想問下香港邊到有得買...:054:
phoebe)) 2011-7-7 09:23:23 PM
點解不是e生被藥水??
chercher422 2011-7-7 09:33:28 PM
澳門無醫院專睇兔仔, 所以佢地唔會返D兔蚤水...咁識睇兔仔戈醫生咪開唔到比我囉......
佢有幫奶茶打左支去蚤針...不過佢話最好都係用的蚤水...:054:
wesky 2011-7-7 09:45:47 PM
你去寵物店問有冇 revolution for 狗bb/貓bb

A kitten dose of Revolution is applied between the shoulder blades and is repeated once a month for at least three doses. Revolution is usually dosed at 6mg/kg. If you have the 60mg/ml solution (ie the kitten solution), use 0.1cc per kg of body weight (1kg = 2.2lb). If you have the 120mg/ml solution, use 0.05cc per kg of body weight. You'll need a tuberculin syryinge (no needle!) from your vet to measure such a small quantity of liquid. Apply to the back of the neck or other area where the bunny can't readily groom it off. It is essential to thoroughly clean your rabbit's cage and exercise areas after each treatment to control reinfestation, since fur and dander in the environment may contain mite eggs.
http://www.rabbit.org/journal/4-9/skin.html
kkklon 2011-7-8 02:02:23 AM
原帖由 chercher422 於 2011-7-7 09:33 PM 發表
澳門無醫院專睇兔仔, 所以佢地唔會返D兔蚤水...咁識睇兔仔戈醫生咪開唔到比我囉......
佢有幫奶茶打左支去蚤針...不過佢話最好都係用的蚤水...:054:

你係邊度睇呀???我都係澳門嫁#^64^#
唔知醫生係味一樣???可能我睇個醫生幫到你~~
chercher422 2011-7-8 09:51:28 AM

回復 5# 的帖子

我搵醫之選(不過而家暫時結業中..) 既Dr.mark~我覺得佢應該係最識睇兔仔既醫生黎架啦...#^64^#
CYMING 2011-7-9 10:34:33 AM
陰公#^47^#
我記得果陣診所果度果個人話盒滴蚤水係貓狗bb都用得嫁
我盒藥水個封面都有隻貓同狗
你揾下有冇啲比貓狗bb用既兔仔都應該用得!
希望你揾到
啲蟲好恐怖#^19^#
兔兔囡 2011-7-10 03:50:21 AM
買le隻
大部份兔兔有蚤都係用le個
醫生推介
我係維多利亞買~
試下黎住張相去兔兔店問下
我買左2百幾蚊
兩星期滴一次

#^54^#

PILLOW.MA)) 2011-7-10 09:11:03 AM
2星期滴一次?!
唔係一個月一次架咩?
kkklon 2011-7-10 05:35:53 PM
原帖由 chercher422 於 2011-7-8 09:51 AM 發表
我搵醫之選(不過而家暫時結業中..) 既Dr.mark~我覺得佢應該係最識睇兔仔既醫生黎架啦...#^64^#

係呀~係呀~我都係搵Dr.mark#^51^# #^51^# ,,8月會開返呀~不過唔係叫醫之選
兔兔囡 2011-7-10 07:22:24 PM
原帖由 PILLOW.MA 於 2011-7-10 09:11 AM 發表
2星期滴一次?!
唔係一個月一次架咩?

你都係用哩個?
個姑娘同我講係2星期1次嫁
你個個係咪都係醫院d人叫你一個月一次定點??
#^53^# #^54^# #^65^# #^9_003^# #^59^# #^56^# #^52^# #^51^#
chercher422 2011-7-10 08:11:31 PM
原帖由 kkklon 於 2011-7-10 05:35 PM 發表

係呀~係呀~我都係搵Dr.mark#^51^# #^51^# ,,8月會開返呀~不過唔係叫醫之選

係呀~好似係佢自己開...不過唔記得佢話開係邊到附近~:073:
chercher422 2011-7-10 08:12:24 PM
原帖由 兔兔囡 於 2011-7-10 03:50 AM 發表
買le隻
大部份兔兔有蚤都係用le個
醫生推介
我係維多利亞買~
試下黎住張相去兔兔店問下
我買左2百幾蚊
兩星期滴一次

#^54^#

我見到澳門都有得買黎隻呀~~~THX~
兔兔囡 2011-7-11 02:42:15 AM
原帖由 chercher422 於 2011-7-10 08:12 PM 發表

我見到澳門都有得買黎隻呀~~~THX~

有得買就好~
祝大家兔兔都一齊好返~#^5_002^#

快速發帖