1P 幣
請問有無人知道邊度有1cc 無針既針筒賣呀,即係平時餵兔兔食藥果種呢,=兔協包草粉入面果支咁樣既無針針筒呢。

因為我要捉住兔兔,而兔爸又手騰腳震咁,餵MonMon食藥時直插佢咀仔,點知俾MonMon一野咬到無左半個膠咀,打斜無左一忽,個位好利唔敢再用黎餵兔兔食藥水,尋日就用左草粉果支頂住先,好想買返幾支做後備,請各位幫幫忙,知道既請教教我去邊度買啦,我問左幾間藥房都係只有有針頭既賣咋, Vet同我返工同屋企都好遠,想知有無藥房有得賣?

唔該哂你地話我知呀∼ thanks a lot~~
chaubb 2011-7-14 07:38:09 PM
買藥房果d岩嫁啦~~
你remove左個needle佢就得嫁啦~~
不過有2種,一種有lock既就唔岩食藥~~
平時我地用盟果d叫fit就岩啦~~
可以放落兔兔個口路~~
all needle can remove form the syring ne~~~
#^5_002^#
jinjin 2011-7-15 11:25:24 AM
我都有係藥房買過可以拎走針頭既針筒不過唔係買1cc咁細既,今次問左幾間都無咁細容量架,最細都要3cc至有得賣,1cc既就全部都係連埋針頭,要自己cut至得:022:
carbee 2011-7-15 02:24:16 PM
你住係邊頭呀?睇吓幫唔幫到手
jinjin 2011-7-15 02:29:07 PM
我住荃灣架,
我同事問左佢屋企附近佢貓貓睇開果間Vet,有1cc無針頭既針筒可以俾到佢啦,
真係唔該哂咁多位,我終於搵到啦:002:
jinjin 2011-7-18 06:38:48 PM
唉∼我同事幫我攞左針筒啦,點知,都係俾3cc既針筒佢,姑娘話針筒有0.5cc,1cc 刻度,你要用1cc, 抽到去1cc就得啦.....:056:
但係我係要抽0.4cc 囉:050:  ,
不過都用到既,因為個針筒係0.1cc 一格刻度的,可以抽到去0.4cc果格度都可以用到既,不過支針筒就都幾粗咁囉,應該都食到既。:059:

快速發帖