樂恩:)

樂樂:) 發表於 2011-08-10 06:10|只看該作者|倒序瀏覽|打印
兔兔名字:樂恩
兔兔性別:女
兔兔生日:2011-5
兔兔品種:侏儒兔
兔兔介紹:大小姐.活潑.八卦妹一名

樂恩.
由細個開始已經好想養兔仔.但因為家人反對!到了現在我媽媽終於可以比我養我用我自己第一份糧去買了家恩.
7月尾我和我朋友行金魚街在我愛x那間裡簡兔兔.一開始我係看上了一隻c子兔仔仔.不過店員話佢太細個所以叫我簡過令一隻.其他都不合我心意.我左看右看在角頭中我發現了一隻較大隻的兔兔.店員跟我說牠是當中最活潑的一隻.因為當時已經好夜我收工也很累所以我二話不說就要了牠!
起初我都不太喜歡樂恩因為牠不是我喜歡的那隻.不過我選擇了您我就要去照顧您!
回家後我打理好家恩的食物等等後我便周圍爬文.得知原來那間的兔兔不健康的!我很害怕於是第2日我便帶恩恩去做身體檢查.
診金要500百多!當時我已經是糧尾!所以只能問朋友借錢。幸好醫生說牠沒有問題.可能剛剛回家有一點點壓力!我立刻放下心頭大石
長遠的車程都令恩恩覺得很累了!
回家後牠都訓了很久.到了夜晚我放牠地上走走.恩恩十分活潑四處走.還十分八卦!恩恩牠很喜歡在我的肚子上睡覺.起初覺得牠很斯文不像店員所說的活潑.但當日子過了恩恩終於露出牠的真面目!
每次放牠出來都四處跑.常常在我腳邊要抱牠,因為唔俾佢去電腦邊(這裡很多電線)所以每當牠來到我都抱走恩恩.
現在樂恩已經成為了我們家中的大小姐!希望牠能夠開心的生活下去!
樂恩這個名是有意思的!
因為我2個哥哥和堂細佬妹的名子都是孔樂x孔樂x的所以我便幫牠起為樂恩.恩是解恩典的意思.
因為我們都活在天父的恩典裡而我覺得我能遇上你是天父給我的恩典所以樂恩名字的意思就是這樣!我常常跟樂恩說您不用害怕死亡的因為我們會在天家相遇的.那麼沒有痛苦是一個很美麗的地方!
最後多謝大家把這個故事看完希望大家都可以和自己心愛的兔兔開心的生活

283511_133785153377547_100002381888690_205439_4369938_n.jpg (122.34 KB, 下載次數: 46)

m1k1 2011-8-10 04:11:28 PM
樂恩好可愛! 但應該唔系侏儒兔 比心機系到爬下文,有咩問題就上泥問下各位兔友~
小小夕 2011-8-10 05:25:02 PM
好似我細細個既芝麻 > <好掛住  但芝麻腳仔係啡黑色既毛XD

有咩問題爬文唔明 再上黎問.. 唔緊要嫁 0.0依到好多人會解答
berki 2011-8-10 05:49:48 PM
原帖由 小小夕 於 2011-8-10 05:25 PM 發表
好似我細細個既芝麻 > <好掛住  但芝麻腳仔係啡黑色既毛XD

有咩問題爬文唔明 再上黎問.. 唔緊要嫁 0.0依到好多人會解答

真係好似芝麻呀XD
我諗樂恩係獅子兔@@
不過都好可愛呀!!
wongvennesa 2011-8-10 06:07:11 PM
好BB a!!!你幫佢影多d相記下成長經過la~~~ 樂恩會健健康康成長~~~
樂樂:) 2011-8-10 09:10:53 PM
我都唔知樂恩真正品種是什麼~~
我發現左佢鍾意玩紙巾:056:
yanyi:) 2011-8-10 10:19:02 PM
一睇真係超似芝麻!
好可愛既bb丫~
我都係係i love買兔..
雖然其中一隻7日就番左天家,
不過呠呠就已經陪左我半年喇
jinjin 2011-8-12 12:36:58 AM
好可愛呀∼∼:039:
佢全身D毛毛都咁鬆,似係貓貓兔喎:017:
小小夕 2011-8-12 03:17:59 AM
原帖由 berki 於 2011-8-10 05:49 PM 發表

真係好似芝麻呀XD
我諗樂恩係獅子兔@@
不過都好可愛呀!!

我諗都係獅子.. 但真係好似芝麻..  一個餅印.. 好懷念XD
carbee 2011-8-23 07:49:53 PM
好似芝麻呀,唔通係兄弟?

快速發帖