打電話去兔協問咗好多次...
都係話末有貨番...
點知尋日身痕上淘寶綱...
竟然比我揾到!!
而且只係 40 蚊連運費!
今朝已經收到貨嘞...
頭先同小兔玩完...
覺得唔錯...
聲音都唔算太噪, 冇嚇親佢!
上黎分享一下...
大家都可以考慮下用呢啲同兔兔磨甲...
咁就唔駛再驚比佢抓到有血痕 :009:

Nail Grinder for rabbit.jpg (144.2 KB, 下載次數: 68)

Nail Grinder for rabbit.jpg

angelaska 2011-8-20 12:20:05 PM
我都係用呢隻同呀仔磨,真係好好用!
wongvennesa 2011-8-20 04:27:04 PM
點用ga?
算我out.. 但係我唔識淘寶 > <
Hitan)) 2011-8-20 05:06:28 PM
好易架咋...
attach 左個 video 上黎...
小小夕 2011-8-20 06:49:42 PM
兔仔好乖-.-#^74^# #^74^# #^74^#
~elaine~ 2011-8-20 07:41:38 PM
腳仔白雪雪~好羡慕#^65^#
carbee 2011-8-20 11:54:15 PM
兔兔唔識郁既......
kkklon 2011-8-21 12:09:45 AM
如果係我隻豬豬,,走左好耐啦~#^77^# #^77^#
你隻兔兔好乖呀~#^74^#
pigskinxd 2011-8-21 12:36:00 AM
但係點知道磨到幾時先停?
Hitan)) 2011-8-21 12:42:26 AM
其實我都係着量磨下...
feel 到唔太尖唔太利便停手
Hitan)) 2011-8-21 12:49:51 AM
原帖由 carbee 於 2011-8-20 11:54 PM 發表
兔兔唔識郁既......

係因為佢知道每次 BB 抱都係要幫佢清潔屁股/scent gland...
呢個動作大概隔日就會做一次...
& then 每日我都會抱抱佢...
可能因此佢習慣咗?!
不過雖然咁講, 但+次中一定有兩次佢係會跳走 ~_~"
valencia.et 2011-8-21 01:56:30 AM
Hitan,你好厲害呀!你自己幫兔兔清到scent glands呀??
我兔兔抱佢只可以抱幾秒,仲要唔可以放在大腿上*_*
有咩辦法令兔兔可以咁樣被我抱呀??請賜教!!
irenebo 2011-8-21 01:56:40 PM
不如分享下個淘寶link:031:
wongvennesa 2011-8-21 04:26:49 PM
我的冬冬應該未掂到落去已經走咗....
Hitan)) 2011-8-21 11:34:30 PM
原帖由 valencia.et 於 2011-8-21 01:56 AM 發表
Hitan,你好厲害呀!你自己幫兔兔清到scent glands呀??
我兔兔抱佢只可以抱幾秒,仲要唔可以放在大腿上*_*
有咩辦法令兔兔可以咁樣被我抱呀??請賜教!!

好耐之前上過一個 animal course...
其中一 part 係教點樣 handle 兔仔...
佢地話抱兔仔最緊要抱實佢屁股...
咁样佢地先會有安全感...
從而減少佢地掙扎跳走或整親抱佢既人...
不過雖然咁講...
自己第一次抱佢係瞓喺張床...
慢慢放佢係自己心口...
等佢同踩地下既感覺一样...
久而久之, 當佢熟習咗自己身上既氣味...
就開始坐係度抱...
先由佢扒係自己心口開始...
再到佢背脊 & 屁股痴住自己心口...
慢慢再到 BB 抱...
當佢知道比你抱係一件安全既事...
你就可以做乜都得

快速發帖