HELP

arkayhk)) 發表於 2011-08-22 23:48|只看該作者|倒序瀏覽|打印
1P 幣
近來豬兜成日挖個糧兜..
個糧兜係連埋個草格架..
搞到D野食飛晒出黎O徒晒..連D草都出晒黎..
成個星期係咁啦,想問下佢咁樣代表D咩呀??
佢唔鍾意食?
小小夕 2011-8-22 11:53:20 PM
發皮4...  =  = 覺得甘樣食好辛苦,,,   MAYBE..
因為我1轉草架比花生..    佢會好惡甘...挖哂草架D草出黎.... 跟住先慢慢同我食
真係發哂皮4 甘挖挖挖  又挖又咬
kkklon 2011-8-23 12:10:17 AM
我隻豬豬都係咁呀~個糧兜只可以放d葉同兔糧~有多幾條枝就係度挖呀挖!!!
挖到d食物走曬出黎#^81^#
唔知係未發俾4?
小小夕 2011-8-23 12:52:47 AM
原帖由 kkklon 於 2011-8-23 12:10 AM 發表
我隻豬豬都係咁呀~個糧兜只可以放d葉同兔糧~有多幾條枝就係度挖呀挖!!!
挖到d食物走曬出黎#^81^#
唔知係未發俾4?

其實佢地簡草食.. 甘岩如果有條佢想食既草花係低.. 佢就會挖哂d草出黎  直到佢食到條草花..
因為我花生就係甘==
wongvennesa 2011-8-23 08:57:00 AM
以前冬冬bb個陣 我比alfafa同糧佢係個兜度, 佢又係會挖晒出來, 食晒d糧先再食alfafa.... 絕對係識食... :056:
ernie168 2011-8-23 11:42:53 AM
初時SOSO豬都成日反兜的,菜又反、糧又反,反到成地都係,然後走去食地下個D....我換左幾款兜,宜家用既係隻碟,衰妹就少左反碟啦,只會食完唔知係咪嫌唔夠先會反~ 樓主不如試下換下另一個兜睇下點哦~ 兔兔有咁既行為一定係有d野唔滿意的,但係佢地又唔識講野,唯有我地觀察多d,又試下唔同既方法,會搵到答案的~
arkayhk)) 2011-8-29 12:13:47 PM
好,等我換下個兜先....

我另一隻豬茵就會推兜.佢會食飽後插2隻手落個兜係度推,但唔會倒d野出黎~~好搞笑

快速發帖