話說冬冬都差唔多一歲. 早係5個月時都已經問Betty佢可唔可以絕育.
當時Betty話冬冬仲細 仲瘦唔可以..所以就一直推後.. 直至佢8~9個月時先話ok

8月20號一早就帶冬冬去診所.我地約左Dr Ma 做手術.
先幫冬冬檢查身體,確定一切都好好.十分健康!
然後再簽同意書就放低兔兔.

約一點半,醫生打電話黎話冬冬已經做完手術..
再到三點半,姑娘打黎話冬冬已經醒左仲食完草粉,眼仔碌碌. 不話菜同埋草只係聞左聞就唔食!
我地約5點返到診所. 埋單約$1500.

返到屋企,冬冬即卡跳上去廁所痾左兩大督屎,仲放左好多屎屎!
如果計埋佢係出街箱既屎屎,加埋應該over左三十粒!!

我地放左d t草碎入去,但係佢唔食..我地就放左d燕麥草,香草同埋有機草俾佢.
一開袋時佢好興奮,放入籠即卡食!!
係埋呢d草之後,佢就再食t草..
係當晚,佢仲食埋草枝tim!

由於佢好肯食野,所以野食方面唔擔心..
不過因為佢帶左頭罩,所以要執返d營養便佢食!

佢休息左一日多d,係第二日夜晚我地幫佢洗籠時放左佢出黎..
佢當自己乜事都無發生過,周圍跑周圍跳!! 我地仲緊張過佢!!

不過頭罩仲係要keep住帶去覆診!! 所以每日都要幫佢沖涼同r癢

wesky 2011-8-25 12:58:54 AM
早日康復喔~~ :053:
wongvennesa 2011-8-25 09:12:02 AM
冬冬好叻啊~~~~ 我家冬冬都要10月去絕育啦~ 希望佢都一樣咁生猛! :054: :057:
wanga113 2011-8-25 01:20:25 PM
原帖由 wesky 於 2011-8-25 12:58 AM 發表
早日康復喔~~ :053:

佢真係當佢自己無事,已經好返
wanga113 2011-8-25 01:20:50 PM
原帖由 wongvennesa 於 2011-8-25 09:12 AM 發表
冬冬好叻啊~~~~ 我家冬冬都要10月去絕育啦~ 希望佢都一樣咁生猛! :054: :057:

haha兩個冬冬都會好快無事!
rnrni 2011-8-25 01:38:49 PM
冬冬好叻又好乖呀!!!!!!!!!
快d 好返~~食多d 草草~all 多d 靚金屎~~~~
:023:
katy)) 2011-8-25 04:36:33 PM
好叻女呀冬冬!唔怕疼∼ :010:
POPO)) 2011-8-25 04:47:41 PM
好強呀@@!!
實無事

快速發帖