呢幾張係我今日去到診所影ge
我發現係佢果度
只有報紙鋪底,同埋有d草有d糧咁
姑娘話佢應該有5-6個月大
仲話其實絕育前醫生同佢做左初步檢查
話佢冇咩野, 可以算healthy

但係親眼見到ge時候
d毛雖然未到打結咁誇張
但睇得出好亂下
應該因為係果度冇人同佢梳
同埋係條頸同個身之間ge毛毛有d稀疏
請問咁樣係咪正常ge呢?
其實佢都幾活潑
鐘意lam野 , 而且唔多見有大問題(eg 眼水鼻水)
但係基於毛ge問題
比我感覺唔太健康
可能因為有d瘦啦,摸落骨好突

感覺上e生都唔係好熟兔兔
因為見佢得5-6月大
但仍然比左條紅蘿蔔佢食...

但係點都好,佢始終都經過e生檢查仲做埋絕育
各位覺得我有冇需要再帶佢睇多一次醫生呢??

小黑與我 2012-2-28 06:10:09 PM 來自手機
997134 發表於 2012-2-28 04:47 PM
咁請問如果轉糧/草轉得好突然, 對兔兔會有咩事???

我嗰隻就真係一啲事都無。。不過聽過人講轉糧轉得太急有機會隻兔仔會肚屙架
奶茶媽 2012-2-28 07:05:40 PM
貓仔兔 發表於 2012-2-28 05:39 PM
兔:你快D帶我返屋企啦...我唔想食紅蘿蔔呀....

上網訂晒所有野應該會怏好多架! ...

我後日帶佢返黎啦~~~
我聽日去買齊哂所有野
草我買左momi 1st cut
a草未買

我而家成日都好擔心佢尿浸腳(果度用報紙)
我叫左診所唔好比fruit同vegetables佢食
佢地話返我係錯/_____________________\
話任何年齡, 只要唔多食ge話都可以食......
唉唔理咁多啦總之就快快接走算數
其實都唔怪得佢地
佢地已經好好, 好似話係只係好心收留兔兔係果度
奶茶媽 2012-2-28 07:10:59 PM
小黑與我 發表於 2012-2-28 06:10 PM
我嗰隻就真係一啲事都無。。不過聽過人講轉糧轉得太急有機會隻兔仔會肚屙架 ...

唉真係唔知道佢食d咩牌子.....................如果我比momi 1st cut佢會唔會出事......
小黑與我 2012-2-28 07:25:11 PM
997134 發表於 2012-2-28 07:10 PM
唉真係唔知道佢食d咩牌子.....................如果我比momi 1st cut佢會唔會出事...... ...

睇下佢肯唔肯食囉~ 因為momi first cut都幾硬
貓仔兔 2012-2-28 11:49:06 PM 來自手機
997134 發表於 2012-2-28 07:05 PM
我後日帶佢返黎啦~~~
我聽日去買齊哂所有野
草我買左momi 1st cut

其實我隻兔bb時已經食菜架喇...嘻嘻....不過佢腸胃好,好在無事(細細聲講,我嗰時唔知唔食得架==")另外我隻兔多食油墨菜同白菜,但係唔知點解佢食菜心啲屎屎好細粒,可以俾你得個知字參考下^^
poorguy22 2012-3-1 01:15:44 AM
紅蘿蔔, 白痴先會比. 班友真係廢到無朋友, 讀咁多書考個獸醫牌黎呃錢
奶茶媽 2012-3-1 12:56:03 PM 來自手機
mickytsui 發表於 2012-2-27 10:07 PM
D商販真係好衰T^T咁對D兔兔!

頭先我去果時,佢仲要叫姑娘再講多次比我知囉==
靜妍媽 2012-3-1 02:36:27 PM
最好check多次~因為佢地始終唔係好熟兔,可能有d內在問題,佢地冇發現到,所以都係check下好d
candy_ysf 2012-3-2 10:16:50 AM
邊間診所?  隻兔兔係我鍾意架!
奶茶媽 2012-3-2 07:31:01 PM
candy_ysf 發表於 2012-3-2 10:16 AM
邊間診所?  隻兔兔係我鍾意架!

hehe
兔兔已在我家了呢
candy_ysf 2012-3-5 02:23:53 PM
997134 發表於 2012-3-2 07:31 PM
hehe
兔兔已在我家了呢

不如讓比我啦
奶茶媽 2012-3-5 04:03:01 PM
candy_ysf 發表於 2012-3-5 02:23 PM
不如讓比我啦

佢是唔會跟你走的,呵呵
candy_ysf 2012-3-6 12:00:03 PM
997134 發表於 2012-3-5 04:03 PM
佢是唔會跟你走的,呵呵

如果你再發現啡色ge賓尼兔記得話我知............

快速發帖