1P 幣
tootoo平時飲食都好穩定.
就呢排潮濕.
佢食量同飲水量多左好多. 有成倍. 我怕佢有事.
而且平時都好少響籠度小便. 一般都識去廁所先痾. 而家一日黎一鑊搞到我要日日同佢洗籠.
唉. 有無朋友有呢個情況....係咪天氣問題?

靜妍媽 2012-3-7 11:51:35 AM
天氣熱呀~所以係籠度痾,訓上去會散熱,又或者佢覺得熱,發下脾氣~比塊雲石磚佢啦~應該可以減少呢個情況
貓仔兔 2012-3-7 01:05:04 PM 來自手機
我嗰隻都食多左飲多左,但係啲便便好似細粒左,不過都好多...
我而家同佢換籠(我用籠頂罩住佢)佢就喺地下尿尿...幾日都係咁,我尋晚忍唔住話佢曳曳,然後去洗兔厠,出到黎佢飲日西啲尿...我都想知到底點解會咁架???
佢係長毛兔...啲毛都好似有啲濕氣,所以尋晚開左抽濕機,睇下會唔會好啲...
happyyuki 2012-3-7 04:34:55 PM
我隻兔兔都飲多左好多水同食多好多草!!
大約多左一倍, 去尿尿明顯多左, 成個廁所d紙砂都係溼哂的!!
happyyuki 2012-3-7 04:34:58 PM
我隻兔兔都飲多左好多水同食多好多草!!
大約多左一倍, 去尿尿明顯多左, 成個廁所d紙砂都係溼哂的!!
花芝媽 2012-3-7 05:37:16 PM
UM..  抽濕機啦    兔仔唔中意潮濕嫁
poorguy22 2012-3-8 03:16:18 AM
開得好足. 就係咁佢先小便響籠...唔係廁所....

快速發帖