兔兔小雪好細個,得4個月大, 大半個月前係一間叫x貓樂園既寵物店帶佢返屋企,大概4日後留意到佢d便便5係好妥同5肯食草,半夜帶左佢睇獸醫,醫生話佢冇生命危險,餵佢食草粉,隔左一日帶佢去pet central 睇專科,留院三日,因為醫生話佢腸5郁,但情況樂觀,之後出院,出院佢成個下巴都係草粉好污糟! keep 住4小時餵草粉同定時餵藥,出院一日後發現兔仔流鼻水,半夜即刻打俾pet central,都係話冇醫生係度,我叫醫生返工第一時間覆我同book左睇醫生,點知第二朝收到醫生電話話問題五嚴重keep住餵抗生素ok,叫我5好帶佢去,唯有keep住餵藥,本身d 便便眼見都有改善,以為佢康復緊,點知今朝6點開始四肢冇力同抽筋,急call醫生,醫生話最早8點先肯睇兼要收額外診金,我喊住話佢等5到可5可以而家,佢話冇醫生duty5得,大約7點3,兔仔就去左....... 我好嬲好傷心, 咁都叫24小時應診?! 醫生睇都5睇就話冇事!!!!! 希望大家引以為鑑......
wesky 2012-3-15 08:28:56 AM

夜晚無醫生可以睇,逼住睇住呢間先
到第二日,再轉去第二間兔醫睇,無咩事都唔好去呢間
Rest in  peace...
mizumi 2012-3-15 02:39:17 PM
我之前兔b帶去比DR MA絕育, 返到屋企成晚唔肯食嘢, 夾硬餵得大約五支草粉, 第二朝拎返去九龍城留醫, 但因為佢地冇24小時, 所以夜晚六點就轉佢去旺角呢間留一晚院, 主要係希望佢哋專業D可以幫我餵到草粉同食藥, 佢一日有兩個探病時間, 每次去睇佢都好心酸, 因為佢係同D貓狗住埋一個室, 雖然有籠困住, 但係D大狗係咁吠, 照顧動物既人又好冷漠, 關籠又大力, 好大聲, 我兔兔真係好驚, 所以留一晚後即刻接返佢返屋企.
最激氣係咩呢, DR MA 開比兔B既藥, 唔問佢都唔比返我, 我自己帶咗VET BED同水樽去, 又係問先攞返比我, 仲發現唔見咗兩包益生菌, 問佢又咩都唔知, 咁我唯有問佢賣返兩包比我啦, 佢話冇貨, 我真係O晒咀, 我心諗唔係因為你地缺貨, 就攞咗我0個兩包用呀?

好啦, 之前入院比咗2000蚊DEPOSIT, 用剩980蚊, 話10日後會退返去我信用咭, 到十幾日後我CHECK都冇, 咪打返去問囉, 佢話之前姑娘冇MARK低話退款, 以為我係繼續放DEPOSIT下次去用, 我話我唔會返黎睇醫生, 一定會返去九龍城, 佢先話咁我而家幫你做, 要等10日, 不過而家我戶口只有740蚊, 我問點解會突然間少咗240蚊? 佢話我有0係佢度買過草,所以扣咗, 我已經嬲到爆, 話佢知我冇0係佢度買過任何嘢, 你哋點解可以私自動用我戶口入面既錢? 跟住佢話咁我幫你OUT返條數出黎啦, 10日後會入返980蚊去我信用咭

雖然最後係收返980蚊, 但係我對呢間嘢真係完全失望, 如果唔係只有佢24小時睇兔仔, 真係唔會再去
花芝媽 2012-3-15 05:27:01 PM
哇...  真係好衰WO ....    甘都叫24小時
ChloeLeung 2012-3-15 07:48:00 PM
最無奈就係呢樣...我自己一個住,小雪走個陣我真係好無助...... 24小時開既但半夜冇得睇症,我叫佢地做住急救先都5肯,一定要等醫生,大佬生命泥咖....點解可以見死不救......今日我打去鬧佢地同想拎返仲係佢地度D錢, 有600幾蚊,扣左我100幾蚊無啦啦,佢話我仲有包草粉未拎,我火都泥,我話我隻兔仔你地見死不救而家去左,我仲要草粉泥做咩? 我買泥俾自己食丫?!!!! 講到要投訴佢地先肯退返600幾蚊! 仲要等10日!!!!
berki 2012-3-15 09:18:00 PM
冇咩必要真係唔好去
我波波都係果度走
花芝媽 2012-3-16 12:16:31 AM
原來咁恐怖...  有冇第間又有24小時嫁  ?? 得1間咋 ..???     
ChloeLeung 2012-3-16 12:28:43 AM
係得一間 =(

快速發帖