前兩晚比咗一湯匙 Oxbow simple reward bB 食佢都食唔晒
平時叫佢食菜菜佢就即刻飛 pok 出黎跑去我道但係哩排就算將菜菜放起佢面前佢都無反應
沈晚放工返到屋企發覺佢朝早無咩點食草連比蘋果同草莓亁都唔係好想食重起同一個位置 15 分鐘之內尿尿咗兩次重好似無咩心機敢
點解哩天氣熱天氣潮濕唔開心唔 c 服
請問你地 d 兔兔會唔會敢嫁
tung_626 2012-3-21 11:58:06 AM
我兔兔勁為食
就算系做左公公果日.都仲系好激動甘食野.咩事都無
好似去左e院參觀完甘
(有時比粒粒佢食.激動到叫同咬到我....)
你兔兔d事一定5會系我兔兔度發生
你甘膽心不如去cheak下,安心d嘛,,希望你兔兔只系心情5好啦.樂觀d啦你
靜妍媽 2012-3-21 01:02:59 PM
我家靜賢好似冇呢啲問題喎~重係一聽到開盒聲就飛奔出黎~一見我行入廚房企係果個位洗菜就坐係我隔黎等我洗完比佢食,haha
胃口同便便都冇咩大改變喎~
貓仔兔 2012-3-21 02:29:50 PM 來自手機
屎屎正唔正常咁大咁多?有無成日似鷄仔咁伏?兔咁為食好少會咁...係咪腸痛or腸停?快啲帶佢睇醫生好啲...
Dylan 2012-3-21 02:55:26 PM
貓仔兔 發表於 2012-3-21 02:29 PM
屎屎正唔正常咁大咁多?有無成日似鷄仔咁伏?兔咁為食好少會咁...係咪腸痛or腸停?快啲帶佢睇醫生好啲... ...

沈晚 d 便便都 ok 大粒嫁
奶茶媽 2012-3-21 04:14:05 PM
我今日第1次見識我兔兔的脾氣
可能因為開始住耐左
平日話佢佢冇反應的, 總之就好似冇聽過咁
照樣痴住我

但今日話完佢
全日叫極佢佢都唔應
又唔比抱
又唔肯返入籠

真係小魔怪= =
happyyuki 2012-3-21 08:09:42 PM
兔兔前幾日, 都好冇心機呀!! (我有出POST話佢好耐冇便便)
佢個樣都係好唔開心, 縮返一團, 真係嚇死我
但一到夜晚就活潑哂*

到第2日, 天氣更熱, 佢都係咁, 成個下午唔多食野, 唔多動, 又冇便便

到到第3日, 天氣涼左少少, 佢就變返平時咁, 係咁跳黎跳去, 努力食草, 又識問我拎野食!
成隻兔醒神返哂=)

雖然唔知你兔兔係唔係因為天氣, 但我果隻好有可能係
花芝媽 2012-3-21 08:52:43 PM
唔好比甘多水果乾佢地食呀@@  
Dylan 2012-3-21 09:44:21 PM
今日天氣涼咗D佢今日又沒事又問我拿野食又走來走去⋯跳來跳去
貓仔兔 2012-3-21 11:27:11 PM 來自手機
咁可能係天氣問題啦,我都好擔心,而家啲天氣時冷時熱差成十幾度,我好驚兔兔唔適應會病呀...
katy 2012-3-22 09:59:17 AM
呢D天氣真係好煩,同佢剪毛又唔係。

唯有熱果陣比塊涼板佢嘆下 ( 隻兔寧願瞓涼板都唔出黎玩 )
Dylan 2012-3-22 10:37:35 AM
katy 發表於 2012-3-22 09:59 AM
呢D天氣真係好煩,同佢剪毛又唔係。

唯有熱果陣比塊涼板佢嘆下 ( 隻兔寧願瞓涼板都唔出黎玩 ) ...

係呀我唔敢剪毛住呀因為天氣預測話星期日又得返12度 剪左佢 d 毛毛佢又凍既話唔通比衫佢著咩
之前都沒試過敢樣嫁 bB 嚇死媽媽喇
沈晚佢好開心勁食草補返前日沒食果幾餐佢真係好得意 沖完涼抱佢上床仔玩佢就掘窿 lam 被哩埋 toto 真係好有裨性真係要了解多 d toto 既 body language 先得

katy 2012-3-22 04:06:05 PM
Dylan 發表於 2012-3-22 10:37 AM
係呀我唔敢剪毛住呀因為天氣預測話星期日又得返12度  剪左佢 d 毛毛佢又凍既話唔通比衫佢著咩 { ...

加油!!! 多點回應佢ge需要,會覺得佢表達緊GE方式好得意
Dylan 2012-3-22 04:32:56 PM
如果有兔兔說話解碼器就有喇

快速發帖