大家好!  係上星期二 (3月20日), 我又係兔協誠邀Celene黎我屋企上任, 而家任職為總經理, 所以而家我都叫佢做"總經理"

佢係一只接近5歲既賓尼兔囡囡, 係我見過最大只既賓尼兔, 坐響到都30幾cm, 不過, 佢好可愛, 好聰明, 好聽話, 不過, 食量好大, 而且超為食 (連我食出前一丁, 食飯佢都想食), 因為我每次食既時候, 佢都想跳上黎食, 我唔比佢食, 佢可以全程企高眼都唔斬望住我, 我實在無辦法, 只好食飯之前, 引佢返入籠, 但一到開飯, 佢又拍門, 好好笑

1257-celene-1.jpg 1257-celene-2.jpg 1257-celene.jpg
all_loving_it 2012-3-29 05:28:20 PM
貓仔兔 發表於 2012-3-27 11:16 PM
咁睇黎你可以訂定十箱草都得喇!因為有兔肉剪草機呢!^^

總理榮譽出品"兔肉剪草機", 正式上市, 功能係不停食之外, 仍然係不停食

因為總理關係, 侏老板明顯食草多左, 好開心

一次過訂10箱, 可以來自己組團做團構  而家食開Oxbow, 不過, 發覺Oxbow真係好似真係比以前仲碎, 過兩日去試下買Momi混Oxbow比佢地試下睇食唔食, 食既就轉Momi........

kwan104kwan 2012-3-29 09:37:42 PM

好乖呀!

我本來個隻對新兔兔好抗拒,

新兔兔一接近佢,

佢就拍籠(WOO)佢!
all_loving_it 2012-3-29 09:44:17 PM
kwan104kwan 發表於 2012-3-29 09:37 PM
好乖呀!

我本來個隻對新兔兔好抗拒,

係呀, 真係好乖呀!  原本佢地兩個分籠住, 但而家兩個成日走埋一個籠, 而家已變左同居........

你兩只兔兔係咪同一性別?  絕左育未呀?
貓仔兔 2012-3-30 01:32:31 PM
all_loving_it 發表於 2012-3-29 05:28 PM
總理榮譽出品"兔肉剪草機", 正式上市, 功能係不停食之外, 仍然係不停食

因為總理關係, 侏老板明 ...

侏老板:哎呀!我唔食多D就俾總經理食晒架喇!食食食...食食食...

總經理:哼!你鬥得過我兔肉剪草機?一邊食食食....一邊痾痾痾.....

我初頭都想轉OXBOW,不過去過睇真係碎到無朋友,而家俾佢混草食K字加MOMI...不過比較下,K字啲草仲多粗枝,阿仔兩種都食食食咁....我仲買左OAT HAY當零食俾佢食....嘻嘻....
all_loving_it 2012-3-30 07:46:01 PM
貓仔兔 發表於 2012-3-30 01:32 PM
侏老板:哎呀!我唔食多D就俾總經理食晒架喇!食食食...食食食...

總經理:哼!你鬥得過我兔肉 ...

要舉辦食草大賽比侏老板同總經理參加......

之前有試過轉K字仔比侏老板食, 但佢唔鐘意, 所以只好繼續食O記, O記既質量一時時, 不過, 有時的確係幾碎, 但侏老板比較鐘意, 遲下試轉Momi希望佢鐘意啦
all_loving_it 2012-3-30 11:00:16 PM
貓仔兔 發表於 2012-3-30 01:32 PM

總經理:哼!你鬥得過我兔肉 ...

其實只要1歲以上既兔兔每日可以比Oat Hay燕麥草佢地食, 因為Oat Hay是含有大量纖維, 不論對腸胃同磨牙仔都係好好, 特別5食T草枝莖既兔兔有好大幫助

我每日除左餵T草 + 燕麥草比佢地食之外, 仲會輪流餵其他牧草比佢地食用做補給
貓仔兔 2012-3-31 02:53:55 PM
all_loving_it 發表於 2012-3-30 11:00 PM
其實只要1歲以上既兔兔每日可以比Oat Hay燕麥草佢地食, 因為Oat Hay是含有大量纖維, 不論對腸胃同磨牙仔 ...

咁我都每日俾佢食下先....多謝你嘅提議呀

快速發帖