大家好!  係上星期二 (3月20日), 我又係兔協誠邀Celene黎我屋企上任, 而家任職為總經理, 所以而家我都叫佢做"總經理"

佢係一只接近5歲既賓尼兔囡囡, 係我見過最大只既賓尼兔, 坐響到都30幾cm, 不過, 佢好可愛, 好聰明, 好聽話, 不過, 食量好大, 而且超為食 (連我食出前一丁, 食飯佢都想食), 因為我每次食既時候, 佢都想跳上黎食, 我唔比佢食, 佢可以全程企高眼都唔斬望住我, 我實在無辦法, 只好食飯之前, 引佢返入籠, 但一到開飯, 佢又拍門, 好好笑

1257-celene-1.jpg 1257-celene-2.jpg 1257-celene.jpg
yanyi:) 2012-3-26 11:37:51 PM
Celene搵到你哩個好主人真係好!
佢係兔協果陣一有人行過就會好活躍xd
ddragon 2012-3-26 11:49:48 PM
好得意啊佢
all_loving_it 2012-3-27 01:16:03 AM
yanyi 發表於 2012-3-26 11:37 PM
Celene搵到你哩個好主人真係好!
佢係兔協果陣一有人行過就會好活躍xd

佢好鬼可愛, 好友善, 好鐘意食野, 可以食好鬼多, 第一日返黎屋企我加草比佢, 佢一d都唔驚, 而且,  仲企定定等我摸頭仔, 佢同侏老板 感情唔錯

總經理唔會亂咬野, 我行去邊跟去邊, 好鬼醒目同聰明, 我同佢講一次唔可以入廚房同廁所佢就唔會入......

之前我用普通呎吋既草架放草比佢食, 但因為佢比較大只, 個頭仔較大, 見佢食得有d辛苦, 所以, 我第二日換左個大兔廁裝草比佢食

我自己真係超鐘意佢, 有4個字形容 "愛不釋手"
all_loving_it 2012-3-27 01:18:26 AM
ddragon 發表於 2012-3-26 11:49 PM
好得意啊佢

佢係好得意
靜妍媽 2012-3-27 04:05:53 AM
聽你咁講,佢真係好乖喎~
佢同你家兔兔相處咁好~又聽你話,你實開心死啦haha
藍色眼睛ge肥大為食兔兔總經理keke
all_loving_it 2012-3-27 07:00:39 AM
靜妍媽 發表於 2012-3-27 04:05 AM
聽你咁講,佢真係好乖喎~
佢同你家兔兔相處咁好~又聽你話,你實開心死啦haha
藍色眼睛ge肥大為食兔兔總經理 ...

我真係勁開心, 又聽話又可以同養緊既兔兔一開始就相處融洽就係幾難得......

我真係幾幸運, 諗起都開心, 可能訓著都會笑醒

Joanna都同我講, 佢自己同兔協有幾個義工都好鬼錫佢

總經理真係好拆得
yanyi:) 2012-3-27 12:16:53 PM
all_loving_it 發表於 2012-3-27 01:16 AM
佢好鬼可愛, 好友善, 好鐘意食野, 可以食好鬼多, 第一日返黎屋企我加草比佢, 佢一d都唔驚, 而且,  仲企定 ...

wow!講一次就明好叻丫!!
我呠呠講一次就明,
不過係包咬頸果隻明..
哦..哩度唔俾去..咁去多d喇

哈哈,總理咁大食,
如果用普通size可能要係咁加草xd

仲要咁快同老板friend到真係好!!

見呠呠絕完育好似乖左少少都有d想搵多個黎陪佢..
不過佢情緒飄忽都係睇定d先
貓仔兔 2012-3-27 01:40:20 PM
可能「總經理」佢以前食開人食嘅野呀...所以為食到爆!佢好大隻好得意呀!我好鐘意大隻兔!!
all_loving_it 2012-3-27 03:29:42 PM
yanyi:) 發表於 2012-3-27 12:16 PM
wow!講一次就明好叻丫!!
我呠呠講一次就明,
不過係包咬頸果隻明..

總經理可能就係傳說中既天才兔兔……

侏老板越叫佢唔好做既野, 佢偏要做, 我有時都佩服佢既毅力

如果用普通草架, 佢食得好辛苦

搵多只陪佢都唔錯, 不過, 最好係兔女+兔仔依個組合, 易夾d, 正所為”同性相拒, 異性相吸”

all_loving_it 2012-3-27 03:38:57 PM
貓仔兔 發表於 2012-3-27 01:40 PM
可能「總經理」佢以前食開人食嘅野呀...所以為食到爆!佢好大隻好得意呀!我好鐘意大隻 ...

哈哈

我同男朋友講佢好大食, 我男友話總經理禁大只, 梗係食得多, 咪當佢流
ELL 2012-3-27 07:49:56 PM
哈哈總經理第一張個樣好傻啊
ELL 2012-3-27 07:51:57 PM
貓仔兔 2012-3-27 11:16:12 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-3-27 03:38 PM
哈哈

我同男朋友講佢好大食, 我男友話總經理禁大只, 梗係食得多, 咪當佢流

咁睇黎你可以訂定十箱草都得喇!因為有兔肉剪草機呢!^^
all_loving_it 2012-3-29 05:24:46 PM
ELL 發表於 2012-3-27 07:49 PM

佢好多時既表情好得意

快速發帖