1P 幣
你地D兔兔會唔會咬你地.....聞聞下你地咬你地....?
花芝媽 2012-4-1 11:57:04 PM
當然會咬我..... -_-   我隻腳放係到  阻住佢會咬我..
有時新隻手指係佢前面..   佢會用個鼻頂走你.. 仲唔叔開隻手指..  就咬你.. (細細力)
依排成日想叫我比野佢食...   唔理佢.. 佢就跳上大脾挖你..  又挖又咬  又搵個鼻頂你隻手
happyyuki 2012-4-2 12:07:08 AM
我同隻兔兔相處左兩個月* 佢只係輕輕咬過我一次!
果次我隻腳阻住佢條路, 佢用鼻推我, 之後輕輕咬左我腳趾一野
不過其實唔係好痛, 同埋我覺得佢唔係有心架, 佢應該唔知隻腳趾係屬於我 (哈哈哈, 我幫佢搵藉口)
tom1996731 2012-4-2 12:17:41 AM
咁佢而+有冇咬你?
happyyuki 2012-4-2 01:08:37 AM
冇喇* (不過將來既事好難講)
其實我覺得兔兔咬野係好奇, 多過惡意的!
有時佢圍住我玩既時候都會咬我d 褲袋邊同衫邊*
深紅蒼月 2012-4-2 01:47:42 AM
如果沒咬到流血輕輕咬一下應該是警告 我有隻咬過我2次一次是帶新兔兔進牠的家(流血)
另1次是摸牠的臉牠覺得阻往牠吃草這次沒流血 近來沒咬我 (試下多拿食物餵牠 等牠習慣你)<===不記得是誰跟我說 但初時請小心
靜妍媽 2012-4-2 03:14:40 AM
靜賢平時冇咬我=_=係有時喂野比佢食,佢會唔小心咬到~
平時阻住佢會揾個頭頂開我,我唔理佢,佢就跳過,唔理我==
yanyi:) 2012-4-2 11:59:30 AM
咬同聞都係好正常= =
如果呠呠一唔鍾意就會一大啖咬落黎/_\
Dylan 2012-4-2 12:41:35 PM
我座起道睇電視佢推推下就咬
有時見我有水果食就跳上黎就咪我話比我知佢起道呀
冬天佢鐘意我件 tee 佢又跳上黎咪到我手臂瘀曬
有兩次摸下佢背背就咬到手指流血
有次我返到屋企佢唔鐘意我隻腳有藥味狠狠地咬到颷血
有一排佢好鐘意起兔父雙腳來來回回跳來跳去推推下就狂咪咪到成腳面都係傷兔父走入廚房避開佢佢就企起廚房門口等佢出來
兔父收起雙腳唔比佢咬佢就轉移目標咬我
奶茶媽 2012-4-2 01:36:17 PM
佢鐘意咬我的手指,兔爸的腳指
但沒有惡意
有惡意的輕咬只有2次
一次鬧完佢之後
一次係唔比佢入sofa底
tom1996731 2012-4-2 05:29:02 PM
咁都好D.....我以為小白唔中意我先咁樣
kwan104kwan 2012-4-2 07:31:54 PM
tom1996731 發表於 2012-4-2 05:29 PM
咁都好D.....我以為小白唔中意我先咁樣

我有兩隻兔兔!
第一隻領養時,他無點咬過我,
但第二隻就咬返夠本啦!
每次都咬到即刻瘀晒,最嚴重更流血!
足足咬左兩三個月,依家先唔咬我咋!
tom1996731 2012-4-2 08:07:54 PM
咁我比唔比佢咬好
奶茶媽 2012-4-3 08:39:30 AM 來自手機
緊係要say no啦
雖說有時唔痛
但唔可以寵壞架
all_loving_it 2012-4-16 12:06:12 AM
tom1996731 發表於 2012-4-2 08:07 PM
咁我比唔比佢咬好

兔兔咬到你好多原因, 好地地兔兔5會5鐘意你, 有時係因為好奇, 有時係防衛心過度, 至於你話比5比佢咬好, 敢要睇你鐘5鐘意, 不過, 一般人應該會say no

快速發帖