早前露台來了隻貓貓, Yoghurt 大爺唔喜歡, 狂dum地!
奶茶媽 2012-4-2 04:38:06 PM
看不到呢
Sawb226 2012-4-3 09:43:25 AM
  1. [
複製代碼
Dylan 2012-4-3 11:53:08 AM
睇到咧睇到咧 Yoghurt 好白好令呀
Sawb226 2012-4-3 03:42:47 PM
Dylan 發表於 2012-4-3 11:53 AM
睇到咧睇到咧 Yoghurt 好白好令呀

Yoghurt: 嘻嘻, 多謝Dylan哥哥的讚賞!

我係兔協帶佢返黎, 真係好唔明, 咁可愛的兔兔怎會比人遺棄? 我一定會比最好的照顧佢.......

所以, 流浪貓, 不好意思了, 我的yoghurt 大爺不喜歡, 不能照顧你啦!
Dylan 2012-4-3 04:15:57 PM
Sawb226 發表於 2012-4-3 03:42 PM
Yoghurt: 嘻嘻, 多謝Dylan哥哥的讚賞!

我係兔協帶佢返黎, 真係好唔明, 咁可愛的兔兔怎會比人遺 ...

你就好啦佢好可愛丫
我起兔協等咗好內睇咗好多好多隻都無睇中一隻
同埋果時要起兔協做 30 小時義工先可以領養
後來起某 forum 有人話龍貓村 d toto 好健康又唔費
我起就掛 8 號風球之前橫風橫雨之下一心諗住帶兔兔返屋企
點知果道一隻貓貓兔都無
我真係好失望又好想哭
之後行 mk 行咗成個月最後我同 bB 相遇我一眼見到佢就好中意
我抱住佢佢又攬住我佢又好中意我敢
宜家咪係皇帝兔 lor
我覺得要合眼緣真係唔簡單
所以我會好錫好錫佢唔比人蝦佢
上次我姐姐來我屋企拍手嚇到佢咬人
重要反話 bB 兇
我怒到話返家姐底死蝦細路
佢之後唔敢再蝦我 bB lu
奶茶媽 2012-4-3 06:07:30 PM
HAHA , 睇到啦
好可愛呀!
我個女都係領養返黎
仲要係來自漁農處
可想而知..................
我岩岩接佢返黎果時都諗左好耐呢個問題
點解上一手會唔要佢?
而且, 佢仲只係個bb!
最終到我手的時候只有5-6個月大!
待領的地方說佢健康, 我不信
再帶佢body check
結果都係健康
我就好奇怪, 因囡囡十分可愛十分嗲!!
最鐘意痴住我
又尚算乖, 點解上一手會唔要佢?
唔要都算啦, 仲要亂處置, 你話拎去兔協都算啦!
就咁pat係街, 同送死有咩分別?
好在漁記冇人道佢za !!! 應該係覺得仲咁細, 好有機會再找家吧
佢來到的時候, 全身的毛差不多都打哂結, 解都解左我半個月呀!!
希望我帶比囡囡幸福的生活啦
Sawb226 2012-4-3 06:37:12 PM
997134 發表於 2012-4-3 06:07 PM
HAHA , 睇到啦
好可愛呀!
我個女都係領養返黎

Yoghurt 仔都係比人棄左係街, 漁護處keep左幾日, 無人認, 轉介去兔協.....我覺得我好幸福, 找到可愛的仔仔......我地相遇有好長的故仔, 我相信我同yoghurt仔好有緣, 我地大家都會開開心心!!!!
all_loving_it 2012-4-3 07:11:48 PM
Sawb226 發表於 2012-4-3 06:37 PM
Yoghurt 仔都係比人棄左係街, 漁護處keep左幾日, 無人認, 轉介去兔協.....我覺得我好幸福, 找到可愛的仔 ...

我個侏老板都係比人遺棄係街, 不過, 佢仲慘係只眼仔受傷無去醫, 就掉出街, 所以佢唔會完全康復......

不過, d人就係敢, 佢5想要就5要, 根本無去顧及到就敢掉係街到兔兔有咩後果, 5送去兔協, 可能怕煩, 又可能唔想等
yingxbb 2012-4-5 01:08:50 PM
yoghurt好得意丫~~~靚靚...^v^""
我都想係兔協領養多隻兔兔.....可惜等左11日都未有電話/_\
Sawb226 2012-4-5 03:58:42 PM
yingxbb 發表於 2012-4-5 01:08 PM
yoghurt好得意丫~~~靚靚...^v^""
我都想係兔協領養多隻兔兔.....可惜等左11日都未有電話/_\ ...

可能呢排Easter, 兔協有好多活動, 未得閒覆你, 耐心等!  有緣份就一定得!
Sawb226 2012-4-5 03:59:47 PM
all_loving_it 發表於 2012-4-3 07:11 PM
我個侏老板都係比人遺棄係街, 不過, 佢仲慘係只眼仔受傷無去醫, 就掉出街, 所以佢唔會完全康復......

...

慘, 其實我都有諗做唔做寄養, 可以幫輕下兔協, 不過等Yoghurt 熟D先啦, 佢來了三個月only
all_loving_it 2012-4-5 04:06:33 PM
Sawb226 發表於 2012-4-5 03:59 PM
慘, 其實我都有諗做唔做寄養, 可以幫輕下兔協, 不過等Yoghurt 熟D先啦, 佢來了三個月only
...

係慘呀........

如果兔兔5會抗拒其它兔兔都可以考慮做寄養

快速發帖