係咪就咁放入龍,
定係要揾毛巾包住
Dylan 2012-4-5 09:10:11 AM
包毛巾入膠袋再入月餅合
kwan104kwan 2012-4-5 09:32:03 AM
我係實惠買左兩個大,但放唔入曲奇餅盒
smallpotatofung 2012-4-5 12:49:15 PM
kwan104kwan 發表於 2012-4-5 09:32 AM

無月餅盒 wor
奶茶媽 2012-4-5 07:55:23 PM
我搵毛巾包住放籠頂za
我都有諗過放係入面
我買左4個
但係個月餅盒太大個
都唔知放邊!
happyyuki 2012-4-5 08:04:05 PM
kwan104kwan 發表於 2012-4-5 09:32 AM

藍罐曲奇夠唔夠大!!? 哈哈哈
all_loving_it 2012-4-5 08:24:56 PM
唔可以直接或用毛巾包完就直接放入籠到, 因為冰種融雪期間, 會有大量水份, 毛巾吸唔晒既水份會整濕兔兔, 我出街用冰種既做法係冰種包毛巾, 然後用密實袋裝好, 再放入銅鐵盒內先放入出街袋到

敢樣冰種就算出幾多水都好, 水都只會留係密實袋到, 唔怕水由盒漏出黎, 整濕個籠或者出街袋
all_loving_it 2012-4-5 08:27:43 PM
997134 發表於 2012-4-5 07:55 PM
我搵毛巾包住放籠頂za
我都有諗過放係入面
我買左4個

月餅盒太大, 可以去家品店到買金屬既儲存盒, 好易買到
all_loving_it 2012-4-5 08:28:55 PM
smallpotatofung 發表於 2012-4-5 12:49 PM
無月餅盒 wor

可以去家品店到買金屬既儲存盒, 好易買到
kwan104kwan 2012-4-5 08:39:14 PM
shopping  aim  :金屬盒!
smallsuishan 2012-4-5 09:28:58 PM
記住包實呀!!~~
如果唔係兔兔咬個冰種就大件事...

我就會用毛巾包住
syt174698 2012-4-5 11:08:54 PM
邊位兔友無月餅盒,我有好多個,可以比一至兩個你哋
smallpotatofung 2012-4-6 11:10:30 AM
syt174698 發表於 2012-4-5 11:08 PM
邊位兔友無月餅盒,我有好多個,可以比一至兩個你哋

我要呀!!!
我住屯門 wor  你呢
syt174698 2012-4-7 11:04:25 PM
smallpotatofung 發表於 2012-4-6 11:10 AM
我要呀!!!
我住屯門 wor  你呢

我住天水圍,咁你要一個定兩個??星期日同星期一都可以交比你,你幾時得間出嚟攞?
smallpotatofung 2012-4-9 09:18:35 AM
syt174698 發表於 2012-4-7 11:04 PM
我住天水圍,咁你要一個定兩個??星期日同星期一都可以交比你,你幾時得間出嚟攞? ...

thank you !!!
我買咗個筆盒,  好岩size

快速發帖