hahaha
養左成個月
都仲未同佢改名
佢女仔黎架ma
但我同兔爸成日諗埋d奇怪名,謝拉特.....大鼻妹都有
最終頭爆都改唔到

有冇人有suggestion~ hehe
happyyuki 2012-4-6 12:41:56 AM
其實我都有呢個煩惱, 我同其他人介紹既時候會叫佢忌廉賓
但係我自己根本都冇咁叫過佢, 一直叫佢"兔兔" "肥兔"

唔知你想兔兔行咩路線呢, 如果想優雅d 可以幫佢改d 英文名*
你果隻啡啡地色, 可以叫Coffee*一係叫奶茶!?

如果得意d, 我有考慮過叫"活力兔", 唔知你岩唔岩洗, 哈哈哈!
Dylan 2012-4-6 12:54:03 AM
叫比比,全力兔,妺妺豬,毛毛豬
吸力5吸力

all_loving_it 2012-4-6 01:34:24 AM
我建議叫糖不甩, 因為你個女

- 毛毛d顏色係淺啡, 我覺得顏色同糖不甩既表面都幾似
- 記得你講過, 你個女幾痴你, 好似糖不甩痴住花生芝麻一樣
- 你個女禁可愛, 你見到佢咪甜到入心, 係你生活之中既甜品......

花芝媽  糖不甩真係幾好! 但3個字又有點長 可以短D .. 平時叫 發音快狠準 清楚 明白 兔兔就最易聽  2012-4-6 02:00:33 AM
花芝媽  花生芝麻 ::: 點解要癡住我地>//////////<  2012-4-6 01:59:22 AM
wesky 2012-4-6 10:13:35 AM
靠自己直覺,諗到就改囉
奶茶媽 2012-4-6 10:23:53 AM 來自手機
好多謝大家呀!!哈哈你地都好給力嘻嘻
我拎呢啲名同兔爸商量下哈哈
你地個個名我都好鐘意哈哈
我帶佢睇醫生,姑娘都係叫rabbit佢架za哈哈
chuk 2012-4-6 06:48:51 PM
哈哈我都係叫佢呀兔~肥兔=P
happyyuki 2012-4-6 07:10:18 PM
997134 發表於 2012-4-6 10:23 AM
好多謝大家呀!!哈哈你地都好給力嘻嘻
我拎呢啲名同兔爸商量下哈哈
你地個個名我都好鐘意哈哈

有結果記得話俾我地知呀
奶茶媽 2012-4-6 08:04:15 PM
happyyuki 發表於 2012-4-6 07:10 PM
有結果記得話俾我地知呀

HAHA~ 有結果啦~
我自己就鐘意毛毛豬同糖不lut
但兔爸鐘意奶茶
而且佢話佢好鐘意飲奶茶
所以就叫左奶茶啦! ^^

多謝你地ge提議呀! 我好開心^^
happyyuki 2012-4-6 09:24:52 PM
奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶奶茶!!!!!!

好野!!!!!!!!!

快速發帖