你地D兔兔有冇去check?
我想帶我呀仔去body
那一間好?
聽人講話愛協幾好
all_loving_it 2012-4-8 11:57:34 AM
我的兔兔是在大圍珍禽異獸的Dr. Tiger做body check及看醫生, 另有不少兔友是找Dr. Ma, 聽說亦不錯......

愛協方面不知道看兔兔方面好不好, 不過, 入面好像有好幾個醫生, 不知道可否指定找那位......

愛糖糖 2012-4-8 12:10:35 PM
收費大概多少
因為屯門果間維多利我問過好似好貴
和他的態度好像不太好
all_loving_it 2012-4-8 12:23:50 PM
愛糖糖 發表於 2012-4-8 12:10 PM
收費大概多少
因為屯門果間維多利我問過好似好貴
和他的態度好像不太好

大圍珍禽異獸 - body check診金$290, 如果要驗血或需要做其它治療, 需再額外收費, 預約要說明是找Dr. Tiger
預約電話 : 2687 1030,  
http://www.taiwaiexotic.com/cn_team.html

九龍城body check診金都差不多, 可能只差$20-$30, 其它方面的治療同樣另加收費, 你可以打電話問問
warm_warm 2012-4-8 02:10:33 PM
屯門維多利我就覺得麻麻,因為近,上次緊急帶仔仔去睇佢,佢點知就比左d有類固醇既洗耳水。到之後去大圍珍禽異獸道睇,醫生話類固醇對兔兔唔好,唔應該比兔兔用,而且對大肚婆有危險(因為我而家陀緊bb)

大圍珍禽異獸都ok,不過價錢就貴d

不過最好都係九龍動物醫院,醫生識睇兔兔,又細心,價錢合理,所以就算比較遠,就算打的都會選擇九龍動物醫院
花芝媽 2012-4-8 02:35:42 PM
我睇DR.MA 因為比較近@.@
yanyi:) 2012-4-8 08:19:17 PM
我睇九龍城dr ma~
dr ma的確係好好,細心又溫柔又唔會嫌你煩~
(令仔都可以係一個優點xd)
body check 冇事冇幹就250~
愛糖糖 2012-4-8 08:49:54 PM
Dr ma係邊區?
Dr Gerry o五ok咖?
yanyi:) 2012-4-8 08:56:11 PM
愛糖糖 發表於 2012-4-8 08:49 PM
Dr ma係邊區?
Dr Gerry o五ok咖?

dr ma 係九龍城啟德道~
愛糖糖 2012-4-8 11:33:41 PM
城市醫院點?我有朋友的貓在哪check加絕育佢話ok
有冇人去過??
yanyi:) 2012-4-9 12:10:19 AM
愛糖糖 發表於 2012-4-8 11:33 PM
城市醫院點?我有朋友的貓在哪check加絕育佢話ok
有冇人去過??

城市醫院我未聽過..
不過咁..識醫貓唔代表識醫兔仔,
兔仔同貓係兩種完全唔同既動物,
並唔可以相提並論...

既然樓主你都係搵緊其他人既意見,
其實我地咁多兔友都去過唔同既診所睇醫生,
如其去一間睇貓叻既醫生,
點解唔去睇一間睇兔叻既醫生哩?
咁樣對兔兔同你都有保障!
愛糖糖 2012-4-9 08:50:13 AM
因為呢~
1黎我住係TM
九龍城真係好遠
2黎我又怕坐車加行[登親]啊仔
我又怕有D咩五明 五可以去反醫生

快速發帖