1P 幣
果層格板啲洞細過啲屎,
兔兔成日踩屎
但是再大一點的只有鐵絲網
我又不想用
但又不想不用板
有什麼方法嗎??
奶茶媽 2012-4-14 06:10:29 PM
all_loving_it 發表於 2012-4-13 10:31 PM
如果墊材足夠, 無可能會有水浸情況, 因為兔兔既尿尿便便量係固定, 5會增加墊材, 尿就跟住增加 ...

我冇話過尿跟住增加
我想講ge係
我朝早起身換1次
下就4點換1次
訓前換1次

日間係冇問題
因為我幾個鐘就換1次
而我訓左教
時間咪長左囉, 咁咪佢濕ge時侯我訓緊, 佢再繼續all, 咁我起身咪水浸囉
如果係日間, 係佢未水浸我已經換左啦

明唔明?可能我表達得唔好
奶茶媽 2012-4-14 06:12:37 PM
Dylan 發表於 2012-4-14 02:22 PM
佢無朩粒咪話紙粒好囉
朩粒唔只吸味重好吸水 tim
Cat's Best 40lb 比較化算 q-pet  有得賣

你講起呢個問題
點醒左我
我換個又大又深ge toilet咪得囉
HAHA, 大家有冇見過邊隻勁深haha
奶茶媽 2012-4-14 06:15:03 PM
貓仔兔 發表於 2012-4-13 10:15 PM
晚間流量...好好笑呀!!!
咁dr.ma有無講點解會肚痾呀???
一日換三次真係好誇張呀!

有呀~佢問左我持續左幾耐, 我話幾個鐘
佢話唔洗擔心, 可以有好多原因
可能便mix 盲腸便, 仲有幾個, 我唔記得左
佢就話只要唔係長期ge話, 唔洗擔心, 同埋佢話我個女腸胃都好健康
奶茶媽 2012-4-14 06:16:58 PM
Dylan 發表於 2012-4-14 03:07 PM
唔係呀! 佢係頼尿呀!因為兔兔食唔D藥無胃口又唔開心所以周圍頼尿
停藥之後就唔會再周圍頼尿嫁喇 ...

er... 我隻兔兔........好鐘意食藥hahaha
可能因為甜甜地
佢今日冇周圍all啦
佢可能真係心情唔好啦
奶茶媽 2012-4-14 06:22:31 PM
Dylan 發表於 2012-4-14 03:10 PM
你依家用緊咩墊材呀!?

我用木粒呀
想睇下你地點mix
all_loving_it 2012-4-14 07:50:45 PM
997134 發表於 2012-4-14 06:10 PM
我冇話過尿跟住增加
我想講ge係
我朝早起身換1次

不好意思, 可能是我誤解了你的意思, 因為我之前見你說無論加幾多墊料都好, 第2天都會水浸, 所以,我先至敢講!  很抱歉!
奶茶媽 2012-4-14 07:59:18 PM
all_loving_it 發表於 2012-4-14 07:50 PM
不好意思, 可能是我誤解了你的意思, 因為我之前見你說無論加幾多墊料都好, 第2天都會水浸, 所以,我先至敢 ...

唔緊要~ 我表達得唔好姐
我正打算diy 兔廁, 做一個深的
sharonlai 2012-4-14 09:38:57 PM
兔兔會唔會挖d墊材?
奶茶媽 2012-4-14 09:48:51 PM
sharonlai 發表於 2012-4-14 09:38 PM
兔兔會唔會挖d墊材?

不會~ 她只挖糧盒
Dylan 2012-4-14 10:16:13 PM
997134 發表於 2012-4-14 06:12 PM
你講起呢個問題
點醒左我
我換個又大又深ge toilet咪得囉

http://www.marukan.org/catalog/?no=2&l_no=8
Marukan MR-314
W395×D245×H225mm
起聾貓樂園見過
貓仔兔 2012-4-15 06:02:22 PM 來自手機
997134 發表於 2012-4-14 07:59 PM
唔緊要~ 我表達得唔好姐
我正打算diy 兔廁, 做一個深的

咁不如用貓厠所啦,橫掂你都唔用網咯!唔使自己整咁煩呀嘛!哈哈...
貓仔兔 2012-4-15 06:05:08 PM 來自手機
997134 發表於 2012-4-14 06:15 PM
有呀~佢問左我持續左幾耐, 我話幾個鐘
佢話唔洗擔心, 可以有好多原因
可能便mix 盲腸便, 仲有幾個, 我唔 ...

咁就好喇!dr.ma真係nice!不過遲早俾我地煩死!(講笑)我都問好多問題架...哈哈哈哈哈哈....
happyyuki 2012-4-15 08:16:58 PM
happyyuki 發表於 2012-4-13 07:49 PM
bb媽可唔可以分享下木砂同木康既牌子呀? 同埋係邊到買到?

我而家係用緊alex既3角兔廁, 仲有用個 ...

好呀!!!! 我都覺得係時候換個兔廁呀
將軍澳居民! 好好好好好多謝你呀!!!!!!!!!!!!!(開心到跳舞)!
我pm 你, 問下你住邊頭, 我得閒過去拎可以嗎
我尋日四出去d 寵物店到搵, 係PET LINE俾我搵到你講既ASPAN呀*!
不過如果學你咁MIX, 兔兔直接踩木康是OK的嗎? 會唔會話有塵飄會令兔兔呼吸唔好咁架?
同埋我好無知咁問一問, D 木粒溼左水係硬定係融架....麻煩哂你既

快速發帖