我發覺每次我煮同食出前一丁既時候, 只要一聞到味, 總理超雀躍, 雀躍既程度係企高不停拍門 (每次佢聞到菜, 糧既反應), 個樣好想食, 見我無反應, 佢好無心機

侏老板係侏儒兔亦唔會

長公主未有肝腎病之前同兔婆住, 最近3個月開始因為佢健康問題 (肝腎貧 + 呼吸系統炎症), 我為左要密切留意佢既健康情況, 所以接佢返黎方便觀察同照顧, 我發現佢同總理一樣, 一聞到出前一丁又係勁雀躍, 不過, 無拍門, 企高個樣好想食, 我無比佢食, 佢將個鼻貼係個籠邊, 示意佢好想我比佢食

但新黎既貓貓兔又5會敢

總理同長公主都係賓尼兔, 唔係一兩次有敢既現象, 反正每次都係敢, 我係到諗難道賓尼愛一丁?

小黑與我 2012-4-16 02:04:20 PM 來自手機
我隻賓尼兔可可都係咁架!佢聞到任何食物味都會好激動,
我地夜晚食飯佢都好緊張。。x_x
不停跳來跳去,咬籠。。。=_=
反而小黑對佢唔食得嘅嘢係一點興趣都無,嘻嘻
all_loving_it 2012-4-16 02:06:51 PM
小黑與我 發表於 2012-4-16 02:04 PM
不停跳來跳去,咬 ...

可能係賓尼兔既特色......

你買左益生菌未呀?  
Sawb226 2012-4-16 02:08:58 PM
我隻兔兔反而每次聞到我煮野食, 會呢埋係籠個角落頭, 震哂, 好alert 咁......從此我就唔敢煮野lu
sharonlai 2012-4-16 02:09:45 PM
我隻獅子一到食飯時候就會好驚,好驚煮野味,聲
極憎五香牛肉味,哈哈
all_loving_it 2012-4-16 02:12:42 PM

可能係賓尼兔既特色, 不過, 我之前養過2只賓尼, 無佢地禁誇張, 長公主都好D, 我每次食野, 總理可以不定企係我旁邊睇住我食, 然後不停係到lam利, 5比佢食, 佢都5心息, 我無佢辦法, 所以每次煮野食之前都要呃佢返入籠......
all_loving_it 2012-4-16 02:13:16 PM

你買左益生菌未呀?
all_loving_it 2012-4-16 02:29:40 PM
sharonlai 發表於 2012-4-16 02:09 PM
我隻獅子一到食飯時候就會好驚,好驚煮野味,聲
極憎五香牛肉味,哈哈 ...

可能怕肉味, 不過, 我屋企從來5煮肉, 海產, 最多係食下豬骨濃湯出前一丁
all_loving_it 2012-4-16 02:30:28 PM
Sawb226 發表於 2012-4-16 02:08 PM
我隻兔兔反而每次聞到我煮野食, 會呢埋係籠個角落頭, 震哂, 好alert 咁......從此我就唔敢煮野lu
...

可能怕肉味, 不過, 我屋企從來5煮肉, 海產, 最多係食下豬骨濃湯出前一丁, 或有過唔好既記憶
小黑與我 2012-4-16 04:38:09 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-4-16 02:06 PM
可能係賓尼兔既特色......

你買左益生菌未呀?

未呀,我明天要帶可可去dr hugh度,到時問下!
all_loving_it 2012-4-16 04:57:23 PM
小黑與我 發表於 2012-4-16 04:38 PM
未呀,我明天要帶可可去dr hugh度,到時問下!

嗯,  聽見你話兔兔好怕出街, 之前我同你講過Bene-bac既益生菌, 尋日見到有兔友話係3樓到買左一細包看門口, 我諗如果你有需要可以找那個兔友, 你可以問佢係邊到買, 敢咪5洗得登同佢去睇醫生
奶茶媽 2012-4-16 05:05:05 PM
我隻bunny都係咁,
我地食親野佢就好緊張
貼哂係籠邊
係咁伸手出黎
all_loving_it 2012-4-16 05:11:31 PM
997134 發表於 2012-4-16 05:05 PM
我隻bunny都係咁,
我地食親野佢就好緊張
貼哂係籠邊

係呀, 我見到佢地敢樣覺得好攪笑
小黑與我 2012-4-16 06:02:42 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-4-16 04:57 PM
嗯,  聽見你話兔兔好怕出街, 之前我同你講過Bene-bac既益生菌, 尋日見到有兔友話係3樓到買左一細包看門口 ...

係呀!小黑好驚出街架!不過可可好鍾意架,哈哈哈!今次係可可絕育個傷口有條線走左出來,所以我帶佢返去睇下囉!三樓係咩來架??
ccychoy 2012-4-16 07:06:26 PM
我兔兔好中意嗅麵包

快速發帖