調查:有咩因素或原因吸引你上 PetKD 呢(回答有獎 100 P 幣
多選投票: ( 最多可選 5 項 ), 共有 308 人參與投票
15.81% (111)
15.95% (112)
23.65% (166)
7.83% (55)
16.10% (113)
1.85% (13)
0.85% (6)
7.69% (54)
8.55% (60)
1.14% (8)
0.57% (4)
您所在的用戶組沒有投票權限
rannes.qq 2013-3-1 04:13:41 AM

回帖獎勵 +100

我本身有養倉鼠,,狗,,同埋岩岩養左隻兔兔..
之前要搵有關GE資料真係搵到頭都大,,,
依家就可以係依度一次過搵哂,,,仲可以識多D朋友仔

wesky  Welcome^^  2013-3-1 12:04:41 PM
Bube 2013-3-14 03:27:17 AM

回帖獎勵 +100

喜歡原因:

1: 資訊集中 -  唔會 "散修修"
2: 資料豐富
3: 大家樂於分享與解答
4: 專區分明 - 容易識兔友 / 找資料
5: 可以參考大家養兔方式 / 居住環境 等等 ( 人要變通  不能老是用自己的那一套)

PS:  我個人比較喜歡看大家的回帖 = =" (可能是年紀大的原固)

milkyhung 2013-4-2 10:01:03 PM

回帖獎勵 +100

養左三隻兔兔,想識多點兔友
MinBo 2013-4-14 11:52:39 AM

回帖獎勵 +100

我兩隻兔差不多要做絕育了,想搵多D獸醫資料=)
wmlynlyn 2013-4-22 12:24:01 PM

回帖獎勵 +100

呢到可以同有養兔既人分享生活趣事我覺得好好
coolgirl6275 2013-4-30 02:43:09 AM

回帖獎勵 +100

PetKD真係一個一流既百科寶典+分享經驗既平台
搵到呢度我就覺得好好彩
其實作為一個養兔兔既新手。。
我真係好希望可以有一個途徑睇多d學多d關於養兔仔應有既知識
希望盡我能力好好咁照顧仔仔,因為佢已經係我屋企既一份子啦~
亦都希望可以係度同其他兔兔主人交流多d~
請大家多多指教
air 2013-7-19 12:04:47 AM 來自手機

回帖獎勵 +100

1,4,5,9
CyStalBLueLAu 2013-7-26 03:03:59 PM

回帖獎勵 +100

因為我是養貓貓的新手,之前上網search一些關於貓貓的情緒和習性時找到這個網站,click入來細看之下發覺原來這個網站是很多元化,除了貓咪之外還有很多飼養其他小動物的資料跟喜歡小動物的朋友會在這分享他們的經驗,與及寶貝的照片、生活鎖碎及點點滴滴~~
kawa0718 2013-7-28 02:54:33 AM

回帖獎勵 +100

尼到真係集中到各位兔友既知識.
有問題係到好易搵到答案
愛自己隻兔一定會係到流連
laijohn 2013-8-18 03:52:16 PM

回帖獎勵 +100

對初養兔仔既新手, 這裡是一個吸收知識的好地方, 仲可以買到便宜既兔仔用品, 真係幫到好多兔友
Holiday 2013-8-20 02:41:00 PM

回帖獎勵 +100

因是新手兔媽, 所以上PetKD可以睇好多照顧兔兔的知識, 睇大家提供的照顧經驗, 真係幫忙了很多, 由新手現在變了初級, 睇住Holiday一日一日長大真真開心
Carly 2013-9-8 12:42:39 PM

回帖獎勵 +100

我最初上戈陣係因為一個笑死人既誤會去搵資料睇下兔仔係米生野之後搵到PETHD
之後又想知多D關於兔仔既知識同點樣可以照顧好佢我就繼續上PETHD
另外都想識D兔友分享下我地D兔仔既事
kan1017kan 2013-10-11 11:12:39 PM

回帖獎勵 +100

其實我係為左個買賣區
ak12345678977 2013-11-20 05:15:06 PM

回帖獎勵 +100

上來係想了解多d兔的資料,等時機成熟可以領養時唔會一頭霧水,呢個網站幫到我好多!
wawakow 2013-12-9 09:26:17 PM

回帖獎勵 +100

其實好耐之前就LIKE左PETKD個PAGE~平時得閒睇下咁~
3個星期前小肥KOW因為側頭, 我嚇到鼻哥窿都冇肉!!!
咁岩又FB睇到大家對側頭的知識
所以就加入做會員~ 希望KOWKOW好返之後, 都比其他人建議~
我會KEEP住寫日記!!!
多多指教~

Admin  welcome ^^  2013-12-9 09:35:56 PM

快速發帖