1P 幣
兔兔岩岩黎小妹家住左幾日, 我o係籠底舖左d木槺, 兔兔就將d木槺係咁推走晒, 之後就係咁抓籠底....有時半夜都係咁樣...想問兔友們兔兔呢d行為正常嗎?
all_loving_it 2012-4-23 08:31:55 PM
lovin_gloria 發表於 2012-4-23 09:33 AM
2. 木糠對兔兔不好, 請轉用紙粒, 木粒, 紙棉, carefresh做墊材

我用緊兔協o個隻木槺....ok嗎?

兔協那種係粗木屑, 5係木糠

木糠同木屑5同,

木屑係一片片

木糠係指木碎既粗細度, 好似"面包糠"既質感
all_loving_it 2012-4-23 08:32:30 PM
threefour 發表於 2012-4-23 10:01 AM
兔協那種木糠跟外面的不同,可以用ga

兔協那種係粗木屑, 5係木糠

木糠同木屑5同,

木屑係一片片

木糠係指木碎既粗細度, 好似"面包糠"既質感
lovin_gloria 2012-4-24 12:52:29 AM
happyyuki 發表於 2012-4-23 02:30 PM
係呀係呀!! 忌廉賓第一日返屋企, 我都好傻豬咁鋪到成個籠都係紙砂!!!
之後又見到佢抓開哂, 於是又鋪厚D, 頭 ...

嘻....我無舖厚D.....反而薄左.....

佢黎既第1日已經有去廁所了, 之後o個幾日都無刻意train佢去toilet, 佢好似識去返廁所到大小兩便....但都睇多陣睇下佢係咪真係自己認得個位先~~
happyyuki 2012-4-24 01:18:58 AM
lovin_gloria 發表於 2012-4-24 12:52 AM
嘻....我無舖厚D.....反而薄左.....

佢黎既第1日已經有去廁所了, 之後o個幾日都無刻意train佢去toilet,  ...

叻叻兔!!!!!!
代我獎佢兩大粒兔糧*
lovin_gloria 2012-4-24 12:10:12 PM
happyyuki 發表於 2012-4-24 01:18 AM
叻叻兔!!!!!!
代我獎佢兩大粒兔糧*

Wego: 姐姐, 多謝你呀

其實我真係佢都算幾乖乖, 同埋感覺上幾懂性咁, 不過都幾有個性...哈哈
amazingharry 2013-10-14 11:01:06 PM

Lovin_gloria, 你相入面左邊的兔兔同我隻蟲蟲好似樣!
唔知係唔係兄弟姊妹
我的在I love rabbit買的4月時
lovin_gloria 2013-10-15 05:23:11 PM
amazingharry 發表於 2013-10-14 11:01 PM
Lovin_gloria, 你相入面左邊的兔兔同我隻蟲蟲好似樣!
唔知係唔係兄弟姊妹
我的在I love rabbit買的4月時 ...

阿仔唔喺 I x rabbit度買架, 不過佢喺前少少既xx便利買....上年5月~
獅子仔, 但佢好膽小同緊張

快速發帖