1P 幣
佢地一定係有血緣關係,兩隻兔一齊好似照緊鏡咁,而且同日被救回愛協,請有心人快D養晒佢地啦!唔好分開佢地咁慘呀!

Lily:
http://www.spca.org.hk/chi/adopt/homing_detail.asp?number=284840

Shing Shing
http://www.spca.org.hk/chi/adopt/homing_detail.asp?number=284841
candy_ysf 2012-4-26 09:26:56 AM
真係好得意,如果我唔係已經養左2隻,我一定要埋佢地,
d人 點會捨得架
all_loving_it 2012-4-26 09:53:08 AM
VictorWong 發表於 2012-4-26 07:13 AM
哈哈,"姐"係我ge語氣助詞黎架~
一陣考完試,有時間的話去探下Patter哥先

誤會左

快d去探下佢啦, 幫我順便問後下佢
yingxbb 2012-4-26 10:23:36 AM
真係好得意...........................>.<
貓仔兔 2012-4-26 10:46:50 AM 來自手機
VictorWong 發表於 2012-4-26 07:13 AM
哈哈,"姐"係我ge語氣助詞黎架~
一陣考完試,有時間的話去探下Patter哥先

不如你養埋佢吖,patter都好得意!^^
Dylan 2012-4-26 11:26:21 AM

愛協 5 係好嚴謹架咩, 會 check 你個地址可唔可以養動物先
Dylan 2012-4-26 11:30:46 AM

嘩嘩嘩! 真係照鏡一樣, 點解佢前主人會捨得丟咗佢地架, 禁得意唔知我個兔大人中唔中意多個朋友呢
Dylan 2012-4-26 11:42:56 AM

香港好多大廈公契訂明唔可以養寵物所以如果看更來拍門, 我就話佢知呢隻 5 係寵物, 係食物, 你明 5 明啊
貓仔兔 2012-4-26 01:04:51 PM 來自手機
Dylan 發表於 2012-4-26 11:42 AM
香港好多大廈公契訂明唔可以養寵物所以如果看更來拍門, 我就話佢知呢隻 5 係寵物, 係食物, 你明 5 ...

都唔係吖,公屋都係唔俾養狗同雀仔之嘛,其他都養得,私人嗰啲狗都養得,只係大廈公契多數話如果有兩個人or以上有合理投訴至唔俾養之嘛,愛協多數check領養狗仔嚴啲渣...
貓仔兔 2012-4-26 01:08:29 PM 來自手機
Dylan 發表於 2012-4-26 11:30 AM
嘩嘩嘩! 真係照鏡一樣, 點解佢前主人會捨得丟咗佢地架, 禁得意唔知我個兔大人中唔中意多個朋友呢
...

你問佢,如果想嘅就郁下個鼻,咁包你有滿意答覆呢!^^
Dylan 2012-4-26 01:28:29 PM
貓仔兔 發表於 2012-4-26 01:08 PM
你問佢,如果想嘅就郁下個鼻,咁包你有滿意答覆呢!^^

唔係嫁, bB 好多時都唔講野架
Dylan 2012-4-26 01:33:54 PM
貓仔兔 發表於 2012-4-26 01:04 PM
都唔係吖,公屋都係唔俾養狗同雀仔之嘛,其他都養得,私人嗰啲狗都養得,只係大廈公契多數話如果有兩個人 ...
兔爸媽媽話大廈公契唔比養寵物, 其實會唔會係佢唔中意小動物所以敢講呢
姐姐:我想領養貓
SPCA: 可以啊! 你住起邊道
姐姐: bla bla bla
SPCA "da da da" check 電腦: 唔得 bor

貓仔兔 2012-4-26 02:01:02 PM
Dylan 發表於 2012-4-26 01:33 PM
兔爸媽媽話大廈公契唔比養寵物, 其實會唔會係佢唔中意小動物所以敢講呢

姐姐:我想領養貓

應該好少唔俾養,除左居屋寫明唔俾養狗囉....

貓都唔得?住邊度呀?真人真事黎架?
貓仔兔 2012-4-26 02:04:23 PM
Dylan 發表於 2012-4-26 01:28 PM
唔係嫁, bB 好多時都唔講野架

郁鼻渣WOR....
Dylan 2012-4-26 02:11:44 PM
貓仔兔 發表於 2012-4-26 02:04 PM
郁鼻渣WOR....

兔兔郁鼻咪就係講野 lor
Dylan 2012-4-26 02:13:24 PM
貓仔兔 發表於 2012-4-26 02:01 PM
應該好少唔俾養,除左居屋寫明唔俾養狗囉....

貓都唔得?住邊度呀?真人真事黎架? ...

我姐姐黎架

快速發帖