1P 幣
佢地一定係有血緣關係,兩隻兔一齊好似照緊鏡咁,而且同日被救回愛協,請有心人快D養晒佢地啦!唔好分開佢地咁慘呀!

Lily:
http://www.spca.org.hk/chi/adopt/homing_detail.asp?number=284840

Shing Shing
http://www.spca.org.hk/chi/adopt/homing_detail.asp?number=284841
Dylan 2012-4-26 02:14:35 PM
貓仔兔 發表於 2012-4-26 02:01 PM
應該好少唔俾養,除左居屋寫明唔俾養狗囉....

貓都唔得?住邊度呀?真人真事黎架? ...

兔爸媽媽話大廈公契唔比養寵物, 其實會唔會係佢唔中意小動物所以敢講呢 佢個鄰居樓下租咗比個日本人, 佢唔知點解成日拿把姐督個天花板, 嚇到佢鄰居隻狗吠吠, 比人發現咗佢養狗, 最後佢唯有將個單位租出去, 自己租第二道
Dylan 2012-4-26 02:17:21 PM
有 d 人真係好唔中意小朋動物, 我個同事一聽到我話兔兔
佢就妖我嫁喇, 我都唔知佢諗咩
貓仔兔 2012-4-26 03:08:08 PM
Dylan 發表於 2012-4-26 02:17 PM
有 d 人真係好唔中意小朋動物, 我個同事一聽到我話兔兔
佢就妖我嫁喇, 我都唔知佢諗咩  ...

佢你妒忌你有愛心....佢無咁囉....見到人性光輝一頁大刺眼喇!哈哈....

我都識有人所有動物都話怕,妖!佢會食左你咩....

係WOR...你可以"妖"番佢架!
貓仔兔 2012-4-26 03:09:31 PM
Dylan 發表於 2012-4-26 02:13 PM
我姐姐黎架

OMG
貓仔兔 2012-4-26 03:12:28 PM
Dylan 發表於 2012-4-26 02:14 PM
兔爸媽媽話大廈公契唔比養寵物, 其實會唔會係佢唔中意小動物所以敢講呢 佢個鄰居樓下租咗比個日 ...

你想知答案好簡單,只要打去管理處, 叫佢COPY份公契俾你就可以喇!

但係....如果你發現兔爸媽媽"吹左水"咁點算呢?

如果係租戶,業主係有權唔俾你養架, 另外, 而家亦不可以養家禽!
VictorWong 2012-4-27 01:46:23 AM
all_loving_it 發表於 2012-4-26 09:53 AM
誤會左

快d去探下佢啦, 幫我順便問後下佢

真係唔好意思,最後今日有D野要做,無上到去,過幾日上去先~~~
elliotkawing 2012-5-9 07:47:53 PM
PATTER真係好CUTE呀~
希望快快被人帶返屋企喇~

快速發帖