我之前一直都覺得香港有好多棄兔, 但原來台灣每年既棄兔有20,000只以上, 數字好驚人

http://www.loverabbit.org/candy/prodshow.asp?ProdId=201011616001217

不過, 台北愛兔協會表示佢地每年最多只能接收10,000只棄兔, 剩下既棄兔佢地既命運實在好令人擔心

台北都有個愛兔協會佢地同香港兔協一樣, 都會好審慎同批核申請者係咪合適領養待領既兔兔, 亦會完成絕育之後, 先可以接走兔兔, 不過佢地多左一樣野, 就係會同被領養既兔兔打晶片

**同兔兔打晶片依部份, 係我之前無想像過**

貓仔兔 2012-4-26 03:17:35 PM
all_loving_it 發表於 2012-4-26 02:08 PM
你5比佢見識外面既世界, 所以係到咬咬咬抗議

佢隻野, 一帶佢出去咪又驚到野都唔食,水又唔飲....係係屋企條走廊扮勁!

佢仲會"zip"係門同閘之間,伸個兔頭出去,好得意架!
貓仔兔 2012-4-26 03:19:25 PM
Dylan 發表於 2012-4-26 02:27 PM
爸兔出門口, 關埋大門, 一睇見到佢出咗門口  好彩望下個地下炸
我都試過
bB 成日想出 ...

咁睇黎佢d牙仔可以去砍樹....

唔好俾佢咬咁多呀,整親牙根就慘喇!
Dylan 2012-4-26 03:19:35 PM
貓仔兔 發表於 2012-4-26 03:03 PM
叫馬生唔駛CHECK喇...立即幫嗰D人打支安樂死針好啲,除一大害呢!(哈哈...講笑...) ...

兔兔話: 放佢入夾人機, 比兔夾
貓仔兔 2012-4-26 03:20:39 PM
Dylan 發表於 2012-4-26 03:19 PM
兔兔話: 放佢入夾人機, 比兔夾

呢個主意唔錯!
Dylan 2012-4-26 03:35:28 PM
貓仔兔 發表於 2012-4-26 03:19 PM
咁睇黎佢d牙仔可以去砍樹....

唔好俾佢咬咁多呀,整親牙根就慘喇! ...

點唔比佢咬呀, 佢半夜三更先咬
可唔可以帶口罩
candy_ysf 2012-4-26 03:47:56 PM
香港可唔可以助養台灣兔兔?
4A-GZE 2012-4-26 04:32:46 PM

http://www.appledaily.com.tw/appledaily/article/headline/20040928/1265292

多年前的新間
all_loving_it 2012-4-26 05:19:41 PM
Dylan 發表於 2012-4-26 02:19 PM
夾活兔機
係唔係有病呀
去 Dr Ma 道 check check 啦

發明同用夾活動機既人, 擺明有病, 係精神病

all_loving_it 2012-4-26 05:22:04 PM
貓仔兔 發表於 2012-4-26 03:03 PM
叫馬生唔駛CHECK喇...立即幫嗰D人打支安樂死針好啲,除一大害呢!(哈哈...講笑...) ...

5好side左支針, 敢鬼殘忍, 會有報應
all_loving_it 2012-4-26 05:25:52 PM
candy_ysf 發表於 2012-4-26 03:47 PM
香港可唔可以助養台灣兔兔?

無得指定助養邊只兔兔, 我一直都係將捐款匯款到佢地既銀行帳戶
Dylan 2012-4-26 05:57:51 PM
all_loving_it 發表於 2012-4-26 05:22 PM
5好side左支針, 敢鬼殘忍, 會有報應

d 兔兔下一世都會返黎佢身邊, 唔走
all_loving_it 2012-4-27 09:30:43 AM
Dylan 發表於 2012-4-26 05:57 PM
d 兔兔下一世都會返黎佢身邊, 唔走

或者係佢下世投胎做兔兔比人夾返到5定
貓仔兔 2012-4-27 12:34:52 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-4-27 09:30 AM
或者係佢下世投胎做兔兔比人夾返到5定

咪唔公平,又係夾兔,今世嘅孽今世還好啲!哈哈!
all_loving_it 2012-4-27 01:04:09 PM
貓仔兔 發表於 2012-4-27 12:34 PM
咪唔公平,又係夾兔,今世嘅孽今世還好啲!哈哈!

我係想話今世夾兔既人, 下世投胎做兔, 比夾過既兔夾返, 一報還一報, 如果佢因為去傷害過其它生命而被夾, 我覺得係佢既報應, 如果係無做過, 無端受傷害就5公平

做完壞事, 5受報應先5公平, 有因自然有果, 5好去作惡, 就5洗理佢今世定下世還

快速發帖