但佢肯食草肯食糧肯飲水
仲肯出黎玩
但係就係唔all屎

大部份時間打則攤係度, 但亦有捕雞

情況嚴重嗎???

Dylan 2012-4-30 04:30:40 PM
你後來點先知道奶茶係囡, 佢做咗絕育未呢
奶茶媽 2012-4-30 10:25:43 PM
Dylan 發表於 2012-4-30 04:30 PM
你後來點先知道奶茶係囡, 佢做咗絕育未呢

講起就好笑
而家又好似係仔
由頭講起
我係dog rescue度領養
staff話佢係男仔, 仲話sure
但係到我去vet度pick up 佢返屋企時候
姑娘話係女仔,但唔sure
到我去dr gerry度body check
佢話係女仔,因為見到肚仔有傷口
到我早幾日拎佢去剪毛, 老板話係男仔

講我奶茶d特徵
冇乳頭, 因為剪毛時完全找不到, 已很短
冇頸巾(但可能係佢太細了,未有)
肚果度有開過刀, 因為有連針, 傷口仲埋得幾好,帶回來時肚仔毛全shaved
所以認定佢是女仔

但後來發現佢有2塊謝左ge袋袋皮.......
同埋冇乳頭..............

到底你係男定女........................
Dylan 2012-5-1 12:46:10 AM
奶茶媽 發表於 2012-4-30 10:25 PM
講起就好笑
而家又好似係仔
由頭講起

無乳頭一定吾係女,我囡囡乳頭好明顯
Dylan 2012-5-1 12:49:50 AM
Hehe 你 check 下佢有無 jj 先
奶茶媽 2012-5-1 06:37:10 PM
Dylan 發表於 2012-5-1 12:49 AM
Hehe 你 check 下佢有無 jj 先

我唔識check呀/______\
唔緊要,反正遲d帶佢睇e生
再問!!!
Dylan 2012-5-1 08:51:43 PM
奶茶媽 發表於 2012-5-1 06:37 PM
我唔識check呀/______\
唔緊要,反正遲d帶佢睇e生
再問!!!

奶茶病咗咩
貓仔兔 2012-5-2 10:01:45 PM 來自手機

上次body check唔係confirm左喇咩???咁...兔兔係咪雌雄同體呀?哈哈哈哈哈哈...
奶茶媽 2012-5-3 07:20:02 PM
Dylan 發表於 2012-5-1 08:51 PM
奶茶病咗咩

我都唔知係唔係
本身佢流鼻水
帶佢睇左dr ma
睇完好返了
而家好似又黎
但唔sure, 我用tissue輕輕hi下
似有還無
有好少的水, 但係不明顯
Dylan 2012-5-3 09:09:10 PM
奶茶媽 發表於 2012-5-3 07:20 PM
我都唔知係唔係
本身佢流鼻水
帶佢睇左dr ma

透明既係汗黎架
奶茶媽 2012-5-3 09:28:14 PM
Dylan 發表於 2012-5-3 09:09 PM
透明既係汗黎架

oh really?
係鼻孔度架bor

但我之前帶比dr ma睇都是這樣
佢都話係鼻水

雖然我真係好希望係汗/_\
Dylan 2012-5-3 09:48:52 PM
奶茶媽 發表於 2012-5-3 09:28 PM
oh really?
係鼻孔度架bor

如果只係濕氣就係汗
貓仔兔 2012-5-3 09:51:04 PM 來自手機
奶茶媽 發表於 2012-5-3 09:28 PM
oh really?
係鼻孔度架bor

係呀,兔仔係用個鼻鼻流汗架!除非嗰日野立立咁,唔係唔使擔心架!
奶茶媽 2012-5-5 12:57:42 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-3 09:51 PM
係呀,兔仔係用個鼻鼻流汗架!除非嗰日野立立咁,唔係唔使擔心架!

但係我呢排有用tissue幫佢抹係發現有一個小circle咁大size的濕
好似滴左一小滴水咁
好唔好帶佢睇e生?
貓仔兔 2012-5-5 02:34:15 PM
奶茶媽 發表於 2012-5-5 12:57 PM
但係我呢排有用tissue幫佢抹係發現有一個小circle咁大size的濕
好似滴左一小滴水咁
好唔好帶佢睇e生? ...

如果擔心就睇下都無壞...不過我嗰隻流汗鼻鼻都會濕濕地...佢係咪太熱呀?摸下佢耳仔同耳仔後面D肉感覺下, 如果熱就開大D冷氣睇下佢係咪仲流鼻水吖!D草試下"西"走D草碎,睇下佢係咪鼻敏感啦!
奶茶媽 2012-5-5 07:36:10 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-5 02:34 PM
如果擔心就睇下都無壞...不過我嗰隻流汗鼻鼻都會濕濕地...佢係咪太熱呀?摸下佢耳仔同耳仔後面D肉感覺下,  ...

thanks for your suggestion!!
等我試下先!!
因呢排唔多見佢有打黑痴
只有鼻仔濕
every night都有開冷氣

thanks!!

快速發帖