知道兔兔尿尿時會豎起尾巴,但屎屎時會嗎?我以前的兔屎屎時好像沒豎起尾巴,但現在的無論屎尿也豎起,請問正常嗎?

因為屎屎是一邊吃一邊去的,我見到好像每出一粒就豎一次,還豎得很明顯
貓仔兔 2012-5-4 09:09:07 PM 來自手機
咁....其實好得意wor...而且兔兔好愛乾淨呢!

我隻兔兔條尾細到睇唔到咁滯...我唔知正唔正常,但係幫你"推"一下!!
小黑與我 2012-5-4 09:45:28 PM 來自手機
我隻小黑都會咁架,一睇就知佢屙緊==
chuk 2012-5-5 03:37:32 PM
豎尾好得意呀 我諗應該係習慣??
all_loving_it 2012-5-5 08:51:25 PM
係兔兔既習慣
Dylan 2012-5-7 12:17:10 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-5 08:51 PM
係兔兔既習慣

兔兔習慣便便豎起尾巴,好少見
貓仔兔 2012-5-7 04:29:40 PM 來自手機
Dylan 發表於 2012-5-7 12:17 PM

呀仔條尾....我更少見....=="
Dylan 2012-5-7 04:40:17 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-7 04:29 PM
呀仔條尾....我更少見....=="

敢一定係波波尾喇
事關bB3M果時,尾巴好細好似個波波敢,好得意
貓仔兔 2012-5-7 05:01:25 PM 來自手機
Dylan 發表於 2012-5-7 04:40 PM
敢一定係波波尾喇
事關bB3M果時,尾巴好細好似個波波敢,好得意

係呀,但係佢啲pat毛長,同條尾睇齊左..所以係好難睇到架...
all_loving_it 2012-5-7 08:18:14 PM
Dylan 發表於 2012-5-7 12:17 PM

要條尾夠長先可以見到, 波波尾係要係佢後前面先見到

兔兔一般除左有機會便便時豎尾, 仲有一個情況就係比較幽默既兔兔你同佢玩或者要抱佢, 佢會跑開, 然後尾仔豎起, 左搖右擺兩下, 示意我走啦, 你捉我5到

我既兔兔之中, 只有見過第1只兔兔(已經離開我好耐, 好鬼掛住佢)同總理有依個舉動, 就係每次想同佢梳毛既時候, 佢地會不停跑來跑去, 跳上跳落, 然後仲要條尾豎起, 左搖右擺兩下, 好鬼百厭, 好得意
貓仔兔 2012-5-7 09:18:20 PM 來自手機
all_loving_it 發表於 2012-5-7 08:18 PM

兔兔一般除左有機會便便時豎尾, 仲有一個情 ...

哈!我諗過剪佢啲pat 毛,現番波波尾出黎,咁會好可愛!!!不過好難剪呢!

總理同你玩"bye bye 你條尾"呀!!
hkhrachel 2012-5-7 09:22:27 PM
all_loving_it 發表於 2012-5-7 08:18 PM

兔兔一般除左有機會便便時豎尾, 仲有一個情 ...

總理好搞笑,等我留意下我家噹噹有無咁既舉動先~~~
all_loving_it 2012-5-7 09:23:35 PM
貓仔兔 發表於 2012-5-7 09:18 PM
哈!我諗過剪佢啲pat 毛,現番波波尾出黎,咁會好可愛!!!不過好難剪呢!

總理同你玩"bye bye 你條尾"呀!! ...

總理個樣同性格真係好鬼得意, 好可愛

我好鬼愛佢

快速發帖