小白既死 我覺得係我自己害死佢..
因為佢生前我好少餵菜比佢食..
姐係我呀媽唔買我就唔餵..

但係我呀媽話 呢d係命中注定 注定佢咁短命..
你地信唔信呢?
我唔係幾信..
如果我果時比藥佢食可能佢會好d..
(因為我覺得果間醫院唔可信,所以我唔敢比藥佢食,所以第2日帶佢去睇返9龍..)

第1次佢吊鹽水冇事..
帶佢睇第2次果日..佢突然很食糧..我覺得好欣慰..
之後帶佢去睇第2次(唔係同一個醫生)
同一個助手話去比前果日好左好多,仲叫我6:30接佢//
走後一個鍾就話佢死左..

唔通真係命運既安排,注定佢咁短命!?
定係其實佢未好反,因為就黎死,所以回光反照!?

hkhrachel 2012-5-11 01:17:36 AM
命中註定有可能,上天對生命是有安排的!

無論如何,不要再自責了,小白想你好好學習善待朱朱,加油努力!
mimkey5566 2012-5-11 01:35:03 AM
hkhrachel 發表於 2012-5-11 01:17 AM
命中註定有可能,上天對生命是有安排的!

無論如何,不要再自責了,小白想你好好學習善待朱朱,加油努力! ...

嗯..我會架喇.. 我要重新學習養兔兔既知識=]
朱朱真係好有警覺性呢- -!!
一睇到輕微既聲音就企定定豎高對耳
一係就嚇到周圍沖~_~''
聽日睇醫生一定勁驚-_-''
仲有..
朱朱既呼吸好勁,抱佢既時候都聽到佢呼吸- -..
之前帶佢去dr,佢都呼得好勁..醫生仲話心跳比一般兔兔快左小小~_~
係咪佢既呼吸有問題~_~?
定係佢緊張//細膽得制- -?
happyyuki 2012-5-11 01:53:24 AM
唔可以話命中注定*
例如車禍既人, 會話如果佢果日冇渣車, 或者上一個燈位過唔到就冇事?
例如打劫既壞人, 如果佢唔係識左壞朋友, 讀書叻D, 屋企又有錢, 就唔會做壞事?
又例如生CANCER既人, 如果日日運動30分鍾就guarantee 一世健康?
有好多野係好無奈, 我地冇咁高既能力可以事事掌握到, 控制到!
有d事情, 都唔應該去分辨對或錯
我地可以做既, 就係俾心機, 盡力去做對自己對兔兔好既事!
你一定要睇開d* 盡快恢復心情* 呢樣係呢一刻最應該做既事*
唔好等朱朱有事 (touchwood, in case, say for example) 再後悔!

加油呀你要!!!!!!!!!!!
mimkey5566 2012-5-11 02:02:24 AM
happyyuki 發表於 2012-5-11 01:53 AM
唔可以話命中注定*
例如車禍既人, 會話如果佢果日冇渣車, 或者上一個燈位過唔到就冇事?
例如打劫既壞人, 如 ...

我會加油架啦.
聽日我就帶朱朱睇body check
我已經好左好多架喇
多謝關心=]
mimkey5566 2012-5-11 03:00:58 AM

有d可能真係命運註定..

有一次我唔知點解冇啦啦去左街市
突然比我見到果到有買兔仔
之後我返到屋企問下屋企人比唔比我養
(其實我知老豆不嬲都唔贊成我養動物,平時我都好聽佢話..但係我唔知點解會咁堅持..)
老豆叫我問呀媽..呀媽又叫我問返老豆
就係咁推3推4
最後唔知邊個話 是但你啦!!
之後我就開開心心咁去買兔仔啦..

到左街市..果到得兩隻家兔..(我以為得家兔呢隻品種..後尾睇到mini house呢個網路,先知原來有咁多品種..)
我同個老闆講 我要女既兔仔..之後佢就是但比左一隻我..
果隻就係小白啦..

過左一個月..我朋友聽講一位同學既兔仔生左bb,又見我買左隻兔仔,見到咁得意,之後佢又想養

就咁.我就陪佢去同學屋企到買兔仔,之後我見d兔bb好得意.就咁又買左一隻..(初時我唔諗住買架,不過你地都知啦.見到咁得意都忍唔住想要..加上想要多隻比小白做伴..所以當然買女仔啦..)

唔知過左幾多個月,睇你地mini house話要幫兔兔做body check,所以同我個fd一齊去..
到睇dr果時 佢就檢查兔兔既性別..點知- -!!
原來小白係男既
當然朱朱係女的
然後我fd隻兔兔竟然都係男既..(佢其實想要女..個同學有幫佢檢查架..)

我覺得呢d應該就係命運註定..
不過好采小白同朱朱仲細..唔係就不明不白咁生左乘兜bb

如果冇發現mini house可能我已經未夠一年就養死佢地..(因為我以為兔仔食紅蘿蔔,同菜,完全唔知兔兔主要食草..同埋我唔知兔兔原來識去廁所..唔係..咁我一定就咁墊個報紙就算..)
仲有如果冇發現mini house...我就唔會睇body check,咁就唔知小白係個男- -...

所以可能呢個世界真係有命中註定,,

快速發帖